עוגיות שוקולד צ'יפס - הגרסה הטבעונית! | השף הלבן

עוגיות טופו – שוקולד צ'יפס

העוגיות הקלאסיות בגרסה טבעונית ונהדרת. הטופו מעניק רכות נהדרת וערך תזונתי

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות טופו - שוקולד צ'יפס
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל20 עוגיות:

  • 1/3 1 קמח כוסמין מלא
  • 1/2 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/3 כוס משקה שקדים או סויה "תנובה"
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 חבילת טופו תנובה טבעי מסונן מנוזלים, מגורר דק
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד-צ'יפס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה קמח, שיבולת שועל, סודה ומלח. טורפים בקערה נפרדת שמן, חומץ, סוכרים, משקה שקדים או סויה, וניל, קינמון וטופו.

  • 02.

    מאחדים את תכולת שתי הקערות, מצרפים שוקולד ומערבבים לעיסה אחידה. מצננים במקרר 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מחממים תנור ל 170 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפיה.

  • 04.

    בעזרת כך גלידה או בידיים יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית במרחק 3 ס"מ זה מזה. משטחים את הכדורים בעזרת האצבעות.

  • 05.

    אופים 14-15 דקות עד ששולי העוגיות ותחתיתן מזהיבים. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(1)