עוגיות טופו – שוקולד צ'יפס
העוגיות הקלאסיות בגרסה טבעונית ונהדרת. הטופו מעניק רכות נהדרת וערך תזונתי
פרווה
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל20 עוגיות:
- 1/3 1 קמח כוסמין מלא
- 1/2 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/2 כפית מלח
- 1/3 כוס שמן
- 1 כף חומץ תפוחים
- 1/2 כוס סוכר חום
- 1/2 כוס סוכר לבן
- 1/3 כוס משקה שקדים או סויה "תנובה"
- 2 כפיות תמצית וניל
- 1/2 כפית קינמון
- 1/2 חבילת טופו תנובה טבעי מסונן מנוזלים, מגורר דק
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד-צ'יפס
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה קמח, שיבולת שועל, סודה ומלח. טורפים בקערה נפרדת שמן, חומץ, סוכרים, משקה שקדים או סויה, וניל, קינמון וטופו.
-
02.
מאחדים את תכולת שתי הקערות, מצרפים שוקולד ומערבבים לעיסה אחידה. מצננים במקרר 30 דקות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים תנור ל 170 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפיה.
-
04.
בעזרת כך גלידה או בידיים יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית במרחק 3 ס"מ זה מזה. משטחים את הכדורים בעזרת האצבעות.
-
05.
אופים 14-15 דקות עד ששולי העוגיות ותחתיתן מזהיבים. מצננים.
טיימר מופעל
הכנת? כאן מדרגים