עוגיות שוקולד צ'יפס - הגרסה הטבעונית! | השף הלבן

עוגיות טופו – שוקולד צ'יפס

העוגיות הקלאסיות בגרסה טבעונית ונהדרת. הטופו מעניק רכות נהדרת וערך תזונתי

מאת: נעמה רן
פרווה סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות טופו - שוקולד צ'יפס
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 20 עוגיות:

  • 1/3 1 קמח כוסמין מלא
  • 1/2 כוס שיבולת שועל מהירת הכנה
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 1/2 כפית מלח
  • 1/3 כוס שמן
  • 1 כף חומץ תפוחים
  • 1/2 כוס סוכר חום
  • 1/2 כוס סוכר לבן
  • 1/3 כוס משקה שקדים או סויה "תנובה"
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 חבילת טופו תנובה טבעי מסונן מנוזלים, מגורר דק
  • 100 גרם שוקולד מריר קצוץ או שוקולד-צ'יפס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה קמח, שיבולת שועל, סודה ומלח. טורפים בקערה נפרדת שמן, חומץ, סוכרים, משקה שקדים או סויה, וניל, קינמון וטופו.

  • 02.

    מאחדים את תכולת שתי הקערות, מצרפים שוקולד ומערבבים לעיסה אחידה. מצננים במקרר 30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 03.

    מחממים תנור ל 170 מעלות ומצפים תבנית בנייר אפיה.

  • 04.

    בעזרת כך גלידה או בידיים יוצרים כדורים קטנים ומניחים בתבנית במרחק 3 ס"מ זה מזה. משטחים את הכדורים בעזרת האצבעות.

  • 05.

    אופים 14-15 דקות עד ששולי העוגיות ותחתיתן מזהיבים. מצננים.

    טיימר מופעל
    00:15:00
הכנת? כאן מדרגים
(2)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.