מתכון עוגיות אגוזי מקדמיה ושוקולד לבן | השף הלבן

עוגיות אגוזי מקדמיה ושוקולד לבן

שילוב מושלם של טעמם העמוק של אגוזי המקדמיה עם מתיקות השוקולד הלבן יוצרים יחד עוגיה נהדרת.

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגיות אגוזי מקדמיה ושוקולד לבן
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים לכ-20 יחידות:

  • 120 גרם חמאה של תנובה, רכה
  • 3/4 כוס סוכר
  • 1/2 כפית תמצית וניל
  • 1 ביצה
  • ¾ 1 כוסות (240 גרם) קמח
  • 1/2 כפית סודה לשתיה
  • 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
  • 1 כוס אגוזי מקדמיה, קצוצים גס
  • קורט מלח ים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.

  • 02.

    בקערה של מיקסר או בעזרת כף עץ, מערבבים את החמאה והסוכר. מוסיפים את הוניל והביצה ומערבבים היטב.

  • 03.

    בקערה נפרדת, מערבבים קמח, סודה לשתיה ומלח. מוסיפים לבלילה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מקפלים פנימה את שבבי השוקולד והאגוזים הקצוצים.

  • 04.

    בעזרת כף גלידה מניחים כדורי בצק בתבנית ומשאירים רווח היקפי של כ- 10 ס"מ. כיוון שהעוגיות גדולות ייתכן ויהיה צורך לאפות בכמה סבבים.

  • 05.

    אופים בתנור עד להזהבה, כ-15-18 דקות. מעבירים לרשת צינון או אוכלים חם מהתנור.

    טיימר מופעל
    00:18:00
הכנת? כאן מדרגים
(528)