עוגיות אגוזי מקדמיה ושוקולד לבן
שילוב מושלם של טעמם העמוק של אגוזי המקדמיה עם מתיקות השוקולד הלבן יוצרים יחד עוגיה נהדרת.

המרכיבים ל כ-20 יחידות:
- 120 גרם חמאה של תנובה, רכה
- 3/4 כוס סוכר
- 1/2 כפית תמצית וניל
- 1 ביצה
- ¾ 1 כוסות (240 גרם) קמח
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 100 גרם שוקולד לבן, קצוץ גס
- 1 כוס אגוזי מקדמיה, קצוצים גס
- קורט מלח ים
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ומרפדים תבנית בנייר אפייה.
-
02.
בקערה של מיקסר או בעזרת כף עץ, מערבבים את החמאה והסוכר. מוסיפים את הוניל והביצה ומערבבים היטב.
-
03.
בקערה נפרדת, מערבבים קמח, סודה לשתיה ומלח. מוסיפים לבלילה ומערבבים רק עד שמתקבל בצק אחיד. מקפלים פנימה את שבבי השוקולד והאגוזים הקצוצים.
-
04.
בעזרת כף גלידה מניחים כדורי בצק בתבנית ומשאירים רווח היקפי של כ- 10 ס"מ. כיוון שהעוגיות גדולות ייתכן ויהיה צורך לאפות בכמה סבבים.
-
05.
אופים בתנור עד להזהבה, כ-15-18 דקות. מעבירים לרשת צינון או אוכלים חם מהתנור.
טיימר מופעל