עוגיות אגוזים סופר־מהירות
קבלו מתכון לעוגיות פריכות סופר־מהירות, יפות וטעימות מאוד, שמתאימות גם למשלוח מנות.
המרכיבים ל90 עוגיות:
- 1 אריזה (900 גרם) בצק פריך מתוק "מעדנות" מופשר לפי ההוראות שעל האריזה
- 100 גרם אבקת סוכר
- ½ כפית זנגביל טחון (או 1 כפית קינמון טחון)
- 2 כפיות מיץ לימון סחוט טרי
- 4-3 כפיות חלבון ביצה טרוף
- 90 חצאי פקאן
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את הבצק לפי ההוראות על גבי האריזה. מרפדים 3-2 תבניות שטוחות גדולות בנייר אפייה. מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות).
-
02.
פותחים את גלילי הבצק על משטח העבודה. חותכים כל עלה בצק ל־45 מרובעים - 5 רצועות לאורך ו־9 רצועות לרוחב.
-
03.
מנפים את אבקת הסוכר ואת הזנגביל לקערה קטנה, ומערבבים עם מיץ הלימון ועם חלבון ביצה טרוף בכמות שתספיק כדי ליצור זיגוג סמיך למדי אבל עדיין נוח להברשה. מברישים את ריבועי הבצק בזיגוג, ומהדקים חצי פקאן למרכז כל ריבוע. מברישים את חצאי הפקאנים בשאריות הזיגוג. מעבירים את ריבועי הבצק לתבניות (נעזרים במרית מתכת או בלהב סכין מריחה גמישה), ומשאירים רווחים של 1 ס"מ בין האחד לשני.
-
04.
אופים במשך 17-15 דקות, עד שהעוגיות מקבלות גוון זהוב יפה. מסובבים את התבנית אחרי 8 דקות אפייה, כדי להבטיח אפייה אחידה. (אם אופים 2 תבניות יחד בתכנית טורבו, גם מסובבים את התבניות וגם מחליפים מקומות - עליונה למעלה ותחתונה למטה.)
טיימר מופעל