גביניות קוקוס וצימוקים
עוגות אישיות מבצק שמרים רך וחמאתי ממולאות בגבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני בתוספת קוקוס וצימוקים.
המרכיבים ל24:
- 4 כוסות (500 גרם) קמח
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר
- 2 כפיות (7 גרם) שמרים יבשים
- 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה 15% "תנובה"
- 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת למחצה
- 1 ביצה גדולה
- ½ כוס מים פושרים
- ¼ כפית מלח
- 2 גביעים (450 גרם) גבינת שמנת על בסיס יוגורט יווני "פיראוס"
- ⅔ כוס (135 גרם) סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- ¼ כוס (30 גרם) קמח
- 6 כפות קוקוס טחון
- 2 חלמונים מביצים גדולות
- 1 כוס צימוקים בהירים קטנים
- לפיזור: 30 גרם חמאת "תנובה" קרה חתוכה לקוביות קטנטנות
- ¼ כוס (50 גרם) סוכר
- ¼ כוס (60 מ"ל) מים רותחים
- ¼ כפית תמצית וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבצק יום קודם: לשים את כל המצרכים יחד לבצק רך וחלק מאוד (10 דקות במיקסר). מעבירים לקערה משומנת במעט חמאה, מכסים ומתפיחים במשך לילה במקרר.
טיימר מופעל
-
02.
ביום האפייה מערבבים יחד את מצרכי המלית ונותנים להם לנוח במקרר כשעה.
-
03.
מוציאים את הבצק מהמקרר, לשים כדי להוציא את האוויר ומחלקים ל־4 חלקים שווים. מרדדים כל חלק לעלה שמידותיו 45 על 20 ס"מ. מניחים פס מלית לאורך צד אחד של העלה, ומגלגלים את הבצק לגלילה מהודקת מגלגלים עד למרחק 5 ס"מ מהקצה השני. חותכים את הגלילה ל־6 קטעים. מקפלים את רצועת הבצק הנקייה מתחת לאחד הצדדים החתוכים של כל קטע, ומעמידים אותו בתבנית מאפין כשרצועת הבצק המקופלת בתחתית. מפזרים קוביות קטנות של חמאה קרה על כל גבינית. מכסים את התבניות בכיסוי רופף של יריעת ניילון ומשהים להתפחה עד שהגביניות מכפילות את נפחן.
-
04.
מסדרים את תבניות המאפין בתבנית תנור גדולה ואופים בתנור שחומם מראש לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו) במשך 35 דקות או עד שהגביניות מקבלות צבע זהוב עמוק.
טיימר מופעל
-
05.
מערבבים את מצרכי הסירופ. מברישים כל גבינית 3 פעמים בסירופ (מברישים, לא מטביעים). מחזירים את הגביניות לתנור החם ואופים במשך 3 דקות נוספות. מניחים לגביניות להצטנן בגביעי המאפין לפני שמחלצים אותן מתוכם.
טיימר מופעל