אוזני המן במלית גבינות מתובלת
אוזני המן נהדרות, שמכינים בקלות מבצק שמרים עלים מוכן. משאריות הבצק מכינים עוגה או עוגות אישיות.
המרכיבים ל16:
- 100 גרם גבינת 'פרומעז' "תנובה"
- 100 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% "פיראוס"
- 1 כף שמן זית
- 1 כף עלי קורנית (טימין) טריים קצוצים
- 1 כפית חרדל דיז'ון עם גרגרים שלמים
- ½ כפית דבש
- ½ כפית גרגרי קצח
- ¼ כפית פלפל שחור טחון טרי
- מלח
- 1 ביצה מופרדת (חלבון בקערית אחת, חלמון בקערית שנייה)
- גרגרי קצח נוספים לעיטור
- 1 חבילה (900 גרם) בצק שמרים עלים "מעדנות", מופשר לפי ההוראות על האריזה
הוראות הכנה:
-
01.
מפשירים את הבצק במשך לילה במקרר. מרפדים תבנית שטוחה גדולה בנייר אפייה.
-
02.
מפוררים את גבינת ה"פרומעז" ואת הגבינה הבולגרית (הכי נוח לגרר את שתיהן על מגררת גסה) ומעבירים לקערה. מוסיפים שמן זית, קורנית, חרדל, דבש, ½ כפית קצח, פלפל, מלח לפי הטעם וכף מחלבון הביצה. מערבבים לתערובת אחידה.
-
03.
פורשים את גליל הבצק על משטח העבודה, וקורצים ממנו 16 עיגולים בקוטר 10-9 ס"מ. מניחים כפית גדושה של מלית במרכז כל עיגול. מברישים את שולי העיגולים במעט חלבון טרוף, ומקפלים לאוזן המן משולשת - מהדקים היטב את שולי הבצק ומשאירים פתח במרכז. מכסים ומתפיחים כשעה, עד שהבצק מכפיל את נפחו.
-
04.
מחממים את התנור לחום קצת גבוה מבינוני (190 בחום עליון־תחתון; 170 בתוכנית טורבו). מברישים את משולשי הבצק בחלמון טרוף עם כף מים ועם קורט נדיב של מלח, וזורים עליהם מעט קצח לעיטור. אופים במרכז התנור במשך 30-25 דקות, עד שהבצק מקבל גוון חום־זהוב עמוק. מצננים 10 דקות. מגישים חם או פושר. טיפ: מה עושים בשאריות הבצק? מכינים כרוכית או עוגיות אישיות. מניחים את חתיכות הבצק זו לצד זו בשכבות (בלי ללוש), ומרדדים מחדש לעלה דק. מורחים את העלה במלית הרצויה (הכי פשוט - סוכר, קינמון ואגוזים קצוצים או ממרח שוקולד), ומגלגלים לגלילה הדוקה. משאירים את הגלילה שלמה, או פורסים לפרוסות ומשכיבים בתבנית מרופדת. מתפיחים, מברישים בחלמון טרוף ואופים עד להזהבה.
טיימר מופעל