עוגת שוקולד־שזיפים בקרם שמנת | השף הלבן

עוגת שוקולד־שזיפים בקרם שמנת

השזיפים מעניקים טעם ייחודי לעוגת השוקולד הרכה ונפלאה הזו וקרם השמנת משלים את הטעמים

מאת: דנית סלומון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד־שזיפים בקרם שמנת
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל 12מנות:

  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • 1 גביע גבינת שמנת נפוליאון 25% בטעם טבעי
  • ½ כוס (90 גרם) סוכר חום מהודק
  • ¾ כוס (150 גרם) סוכר לבן
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 100 גרם שוקולד מריר מומס
  • 3 ביצים גדולות
  • 2 כוסות קמח
  • 1 שקיק (10 גרם) אבקת אפייה
  • 3 כפות אבקת קקאו
  • 1 כפית קינמון טחון
  • קורט נדיב של מלח
  • ½ כוס שזיפים אדומים בשלים קצוצים דק
לקרם השמנת:
  • ½ כוס (125 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת השף הלבן
  • 100 גרם חמאת תנובה בטמפרטורת החדר
  • 75 גרם אבקת סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 גביע (200 מ"ל) שמנת חמוצה של פעם 27%
  • תלתלי שוקולד לעיטור
גודל תבנית: תבנית מלבנית 23x30 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בתכנית חום עליון־תחתון, 170 מעלות בתכנית טורבו). משמנים היטב תבנית מלבנית 23x33 ס"מ ומרפדים את תחתיתה ואת דופנותיה בנייר אפייה (אם משתמשים בתבנית זכוכית אין צורך בנייר האפייה).

  • 02.

    בקערה גדולה מערבלים יחד חמאה, גבינת נפוליאון, שני סוגי הסוכר ותמצית וניל לתערובת אוורירית. מוסיפים את השוקולד ומערבלים לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים – אחת בכל פעם – ומערבלים היטב אחרי כל הוספה. מנפים פנימה קמח, אבקת אפייה, קקאו, קינמון ומלח, מוסיפים שזיפים ומערבלים רק עד שכמעט כל הקמח נבלע בתערובת. משלימים את ערבוב החומרים במרית.

  • 03.

    מעבירים את תערובת העוגה לתבנית ומיישרים את פניה. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 40-35 דקות עד שמרכז העוגה קפיצי למגע וקיסם שננעץ לתוכו יוצא כמעט נקי. מוציאים ומצננים.

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 04.

    מכינים את הקרם. מקציפים את השמנת להקצפה בקערה קטנה לקצפת יציבה. בקערה שנייה מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר ועם הווניל לתערובת אוורירית. מוסיפים את השמנת החמוצה בהדרגה ומערבלים במהירות בינונית לתערובת חלקה. מקפלים את הקצפת לתוך קרם החמאה. מורחים את הקרם על העוגה בשכבה אחידה וזורים עליו תלתלי שוקולד לעיטור. מאחסנים במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(0)