עוגת שוקולד קרמבו לפסח
עוגת שוקולד קרמבו לפסח, מתכון ביתי, פשוט וטעים במיוחד
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים לתבנית 27*33:
לעוגה
- 5 ביצים
- 200 גרם חמאה
- 250 גרם שוקולד מריר
- 6 כפות קקאו
- כוס וחצי סוכר
- חצי כפית מלח
- כף תמצית וניל
- כף תמצית רום
- כוס קמח מצות דק
- חצי כוס שוקולד ציפס
לקרם
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- חבילת פודינג וניל
- כוס סוכר
- כוס חלב
- חבילת שוקולד מריר מומס במיקרוגל
- מעט חלב
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים את הביצים עם הסוכר לקצף יציב.
-
02.
בקערה נפרדת ממיסים שוקולד עם חמאה ומערבבים, מקררים ומוסיפים את החלמונים בזה אחר זה.
-
03.
מוסיפים לתערובת השוקולד והחלמונים קמח מצות, קקאו, מלח, שוקולד ציפס ותמצית וניל ורום, מערבבים. מוסיפים לתערובת את קצף החלבונים בהדרגה ומערבבים.
-
04.
מעבירים את התערובת לתבנית 27*33 משומנת.
-
05.
אופים בתנור שחומם מראש בחום של 180 מעלות כחצי שעה.
-
06.
לאחר שהעוגה מתקררת ניתן להכין קרם משמנת מתוקה, פודינג וניל, חלב וסוכר, לשטח על העוגה, ולהמיס במיקרוגל שוקולד מריר עם מעט חלב ולשטח מעל הקרם. להכניס למקרר ללילה שלם לפחות.
הכנת? כאן מדרגים