מתכון עוגת שוקולד עם טוויסט קליל ומרנין | השף הלבן

עוגת שוקולד עם טוויסט קליל ומרנין

עוגת שוקולד עם טוויסט קליל ומרנין

מאת: בן ולך
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת שוקולד עם טוויסט קליל ומרנין

המרכיבים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:

  • 400 גרם שוקולד מריר בעל אחוזי מוצקי קקאו גבוהים (עדיף 60-70% מוצקי קקאו)
  • 250 גרם חמאה
  • 120 מ"ל (כחצי מיכל) שמנת מתוקה 32%
  • רבע כפית מלח
  • 200 גרם שערות חלבה
  • 6 ביצים
  • 2 כפות (30 מ"ל) ליקר שאוהבים (מומלץ ליקר תפוזים, קפה, שוקולד, אייריש קרים או כל מה שעולה על דעתכם)
  • 100 גרם (כחצי כוס) סוכר
לציפוי:
  • מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
  • 250 גרם שוקולד

הוראות הכנה:

  • 01.

     מחממים תנור ל-140 מעלות.

  • 02.

    ממיסים את השוקולד, החמאה השמנת המתוקה ומלח (אפשר או במיקרו או על בן מרי). מוסיפי ם את הליקר ואת החלבה אם רוצים ומערבבים לתערובת חלקה (אין מה לדאוג זה עלול לקחת קצת זמן עד שהיא נהיית חלקה)

  • 03.

    מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה במשך כ-5 דקות לקבלת קצף יציב ומעט קשה.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 04.

    מקפלים בעדינות את התערובת השוקולדית אל תוך הקצף.

  • 05.

    מעבירים את הבלילה לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ ואופים כשעה עד שהעוגה תפוחה ומעט סדוקה. היא לא תהיה לגמרי יציבה אבל אין מה לדאוג. לאחר הצינון מעבירים אותה למקרר למספר שעות.

  • 06.

    מכינים את הציפוי:

  • 07.

    מניחים בקערה שוקולד מריר קצוץ.

  • 08.

    מחממים בסיר שמנת מתוקה וקמצוץ מלח כמעט לרתיחה (מורידים מן האש כשמופיעות הבועות הראשונות).

  • 09.

    שופכים בהדרגה את השמנת על השוקולד תוך כדי עירבוב מתמיד. מערבבים לתערובת אחידה .

  • 10.

    ניתן לצפות את העוגה בעודה היא חמה אך הדבר לא מומלץ. מנסיוני האישי, נעים לצפות אותה אחרי הצינון ולאחר מכן לקרר אותה עם הציפוי כדי שהוא יתקשה.

הכנת? כאן מדרגים
(55)