עוגת שוקולד עם טוויסט קליל ומרנין
עוגת שוקולד עם טוויסט קליל ומרנין
המרכיבים לעוגה בקוטר 24 ס"מ:
- 400 גרם שוקולד מריר בעל אחוזי מוצקי קקאו גבוהים (עדיף 60-70% מוצקי קקאו)
- 250 גרם חמאה
- 120 מ"ל (כחצי מיכל) שמנת מתוקה 32%
- רבע כפית מלח
- 200 גרם שערות חלבה
- 6 ביצים
- 2 כפות (30 מ"ל) ליקר שאוהבים (מומלץ ליקר תפוזים, קפה, שוקולד, אייריש קרים או כל מה שעולה על דעתכם)
- 100 גרם (כחצי כוס) סוכר
- מיכל שמנת מתוקה (250 מ"ל)
- 250 גרם שוקולד
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-140 מעלות.
-
02.
ממיסים את השוקולד, החמאה השמנת המתוקה ומלח (אפשר או במיקרו או על בן מרי). מוסיפי ם את הליקר ואת החלבה אם רוצים ומערבבים לתערובת חלקה (אין מה לדאוג זה עלול לקחת קצת זמן עד שהיא נהיית חלקה)
-
03.
מקציפים ביצים וסוכר במהירות גבוהה במשך כ-5 דקות לקבלת קצף יציב ומעט קשה.
טיימר מופעל
-
04.
מקפלים בעדינות את התערובת השוקולדית אל תוך הקצף.
-
05.
מעבירים את הבלילה לתבנית בקוטר 24-26 ס"מ ואופים כשעה עד שהעוגה תפוחה ומעט סדוקה. היא לא תהיה לגמרי יציבה אבל אין מה לדאוג. לאחר הצינון מעבירים אותה למקרר למספר שעות.
-
06.
מכינים את הציפוי:
-
07.
מניחים בקערה שוקולד מריר קצוץ.
-
08.
מחממים בסיר שמנת מתוקה וקמצוץ מלח כמעט לרתיחה (מורידים מן האש כשמופיעות הבועות הראשונות).
-
09.
שופכים בהדרגה את השמנת על השוקולד תוך כדי עירבוב מתמיד. מערבבים לתערובת אחידה .
-
10.
ניתן לצפות את העוגה בעודה היא חמה אך הדבר לא מומלץ. מנסיוני האישי, נעים לצפות אותה אחרי הצינון ולאחר מכן לקרר אותה עם הציפוי כדי שהוא יתקשה.