מתכון עוגת שוקולד כשרה לפסח עם מוס קפה - מהיר וקל להכנה | השף הלבן

עוגת שוקולד כשרה לפסח עם מוס קפה

עוגת שוקולד חגיגית ומיוחדת עם מוס קפה שתהפוך לכוכבת של הפסח הקרוב! לא תאמינו כמה היא טעימה ומתאימה בול לאירוח בחג

מאת: מיכל לוי אלחלל
חלבי סוג מתכון
60 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון עוגת שוקולד כשרה לפסח עם מוס קפה
צילום: מיכל לוי אלחלל עיצוב: מיכל לוי אלחלל

המרכיבים ל 12 מנות:

  • 150 גרם קוביות שוקולד מריר 
  • 75 גרם חמאה
  • 3 ביצים מופרדות גודל L
  • 1/3 כוס סוכר 70 גרם
למילוי:
  • 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/3 כוס מים רותחים עם 5 כפיות נס קפה
  • 1 שקית ג'לטין
  • 3 כפות קקאו לקישוט
גודל תבנית: תבנית עגולה קפיצית או רינג בקוטר 24 בס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים את התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עגולה.

  • 02.

    מערבבים את השוקולד והחמאה בסיר בינוני על אש בינונית עד שכל השוקולד נמס. מורידים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר.

  • 03.

    מקציפים את החלמונים עם הסוכר במיקסר במהירות גבוה כ-4 דקות או עד שהם מתייצבים ומבהירים מעט. מקציפים את החלבונים במהירות גבוה בקערה נוספת כ-2-3 דקות עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את החלמונים אל תוך החלבונים המוקצפים בעדינות. מוסיפים תוך כדי קיפול את השוקולד המומס.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 04.

    מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-35 דקות או עד שהעוגה מתייצבת. מוציאים ומצננים במקרר

    טיימר מופעל
    00:35:00
  • 05.

    למוס: בקערת מיקסר מקציפים שמנת עם סוכר וסוכר וניל כ-2 דקות עד לקבלת קצפת יציבה. מערבבים את הג'לטין עם תערובת הקפה משהים כ-5 דקות ולאחר מכן מעבירים לחימום במשך דקה במיקרוגל, בודקים שאין גושים ומקפלים לתוך הקצפת.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 06.

    להרכבה: יוצקים את המוס מעל העוגה המצוננת. אפשר להשאיר חלק מהמוס ולקשט מעל (ע"י זילוף דקורטיבי מעל). מעבירים למקרר לפחות ל 3 שעות לפני ההגשה. מנפים מעל קקאו ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(87)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.