עוגת שוקולד כשרה לפסח עם מוס קפה
עוגת שוקולד חגיגית ומיוחדת עם מוס קפה שתהפוך לכוכבת של הפסח הקרוב! לא תאמינו כמה היא טעימה ומתאימה בול לאירוח בחג

המרכיבים ל 12 מנות:
- 150 גרם קוביות שוקולד מריר
- 75 גרם חמאה
- 3 ביצים מופרדות גודל L
- 1/3 כוס סוכר 70 גרם
- 3 מכלים (750 מ"ל) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
- 1/2 כוס (100 גרם) סוכר
- 1 שקית סוכר וניל
- 1/3 כוס מים רותחים עם 5 כפיות נס קפה
- 1 שקית ג'לטין
- 3 כפות קקאו לקישוט
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים את התנור ל-175 מעלות ומשמנים תבנית עגולה.
-
02.
מערבבים את השוקולד והחמאה בסיר בינוני על אש בינונית עד שכל השוקולד נמס. מורידים מהאש ומצננים בטמפרטורת החדר.
-
03.
מקציפים את החלמונים עם הסוכר במיקסר במהירות גבוה כ-4 דקות או עד שהם מתייצבים ומבהירים מעט. מקציפים את החלבונים במהירות גבוה בקערה נוספת כ-2-3 דקות עד לקבלת קצף יציב. מקפלים את החלמונים אל תוך החלבונים המוקצפים בעדינות. מוסיפים תוך כדי קיפול את השוקולד המומס.
טיימר מופעל
-
04.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ-35 דקות או עד שהעוגה מתייצבת. מוציאים ומצננים במקרר
טיימר מופעל
-
05.
למוס: בקערת מיקסר מקציפים שמנת עם סוכר וסוכר וניל כ-2 דקות עד לקבלת קצפת יציבה. מערבבים את הג'לטין עם תערובת הקפה משהים כ-5 דקות ולאחר מכן מעבירים לחימום במשך דקה במיקרוגל, בודקים שאין גושים ומקפלים לתוך הקצפת.
טיימר מופעל
-
06.
להרכבה: יוצקים את המוס מעל העוגה המצוננת. אפשר להשאיר חלק מהמוס ולקשט מעל (ע"י זילוף דקורטיבי מעל). מעבירים למקרר לפחות ל 3 שעות לפני ההגשה. מנפים מעל קקאו ומגישים.