עוגת שוקולד וקוקוס מעולה
עוגת שוקולד וקוקוס מעולה
המרכיבים ל16 מנות:
- לגנאש שוקולד:
- 500 מ''ל שמנת מתוקה של ה''שף הלבן''
- 200 גרם שוקולד מריר של ''כרמית''
- 100 גרם שוקולד חלב של ''כרמית''
- לתחתית קוקוס:
- חלבונים (5 יח')
- סוכר (כוס מלאה)
- 300 גרם קוקוס
- ריבת משמש חלקה (3 כפות)
- לציפוי:
- 250 מ''ל שמנת מתוקה של ''השף הלבן''
- 150 גרם שוקולד מריר של ''כרמית''
- תבנית בגודל 30X40
הוראות הכנה:
-
01.
גנאש שוקולד:
-
02.
מחממים את השמנת לסף רתיחה ושופכים על השוקולד.
-
03.
מחכים 4 שניות ומערבבים עד להמסה מלאה וחלקה.
-
04.
שמים בכלי סגור לקירור לפחות 6 שעות (רצוי יום לפני). תחתית הקוקוס:
-
05.
מערבבים חלבונים וסוכר בקערה, לשים מעל סיר עם מים רותחים (אן-מארי) עד להמסת הסוכר ב- 30 מעלות.
-
06.
מורידים מן האש, מוסיפים קוקוס לתערובת החלבון, מערבבים ומוסיפים את הריבה. מערבבים עד אחידות.
-
07.
משטחים את המסה בתבנית.
-
08.
מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים בתבנית בגודל 30X40 כ 8-10 דק' עד שמזהיב. ציפוי השוקולד:
-
09.
מביאים שמנת לסף רתיחה ולשפוך על השוקולד.
-
10.
מערבבים עד להמסה מוחלטת, שמים בצד כדי שיתקרר מעט. הרכבת העוגה וחיתוך:
-
11.
מקציפים את גנאש השוקולד בעזרת וו גיטרה עד למרקם מוס עדין (לא להקציף יותר מדי, עלול להתפרק).
-
12.
מורחים את הגנאש המוקצף מעל תחתית הקוקוס ומכניסים למקפיא להתייצבות.
-
13.
כשהגנאש שלנו כבר כמעט קפוא, ניתן לצפות את העוגה.
-
14.
שופכים את הציפוי ומניעים את התבנית מצד לצד, עד לכיסוי אחיד ומאחסנים בהקפאה.
-
15.
מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות קטנות (5X5) בעזרת סכין חלקה עם להב ארוכה ומים חמים. רצוי לחתוך לקוביות רק לאחר שהעוגה קפאה, על מנת שהחיתוך יצא מדויק.