מתכון עוגת שוקולד וקוקוס מעולה | השף הלבן

עוגת שוקולד וקוקוס מעולה

עוגת שוקולד וקוקוס מעולה

מאת: ליז קקום
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד וקוקוס מעולה

המרכיבים ל16 מנות:

  • לגנאש שוקולד:
  • 500 מ''ל שמנת מתוקה של ה''שף הלבן''
  • 200 גרם שוקולד מריר של ''כרמית''
  • 100 גרם שוקולד חלב של ''כרמית''
  • לתחתית קוקוס:
  • חלבונים (5 יח')
  • סוכר (כוס מלאה)
  • 300 גרם קוקוס
  • ריבת משמש חלקה (3 כפות)
  • לציפוי:
  • 250 מ''ל שמנת מתוקה של ''השף הלבן''
  • 150 גרם שוקולד מריר של ''כרמית''
  • תבנית בגודל 30X40

הוראות הכנה:

  • 01.

    גנאש שוקולד:

  • 02.

    מחממים את השמנת לסף רתיחה ושופכים על השוקולד.

  • 03.

    מחכים 4 שניות ומערבבים עד להמסה מלאה וחלקה.

  • 04.

    שמים בכלי סגור לקירור לפחות 6 שעות (רצוי יום לפני). תחתית הקוקוס:

  • 05.

    מערבבים חלבונים וסוכר בקערה, לשים מעל סיר עם מים רותחים (אן-מארי) עד להמסת הסוכר ב- 30 מעלות.

  • 06.

    מורידים מן האש, מוסיפים קוקוס לתערובת החלבון, מערבבים ומוסיפים את הריבה. מערבבים עד אחידות.

  • 07.

    משטחים את המסה בתבנית.

  • 08.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים בתבנית בגודל 30X40 כ 8-10 דק' עד שמזהיב. ציפוי השוקולד:

  • 09.

    מביאים שמנת לסף רתיחה ולשפוך על השוקולד.

  • 10.

    מערבבים עד להמסה מוחלטת, שמים בצד כדי שיתקרר מעט. הרכבת העוגה וחיתוך:

  • 11.

    מקציפים את גנאש השוקולד בעזרת וו גיטרה עד למרקם מוס עדין (לא להקציף יותר מדי, עלול להתפרק).

  • 12.

    מורחים את הגנאש המוקצף מעל תחתית הקוקוס ומכניסים למקפיא להתייצבות.

  • 13.

    כשהגנאש שלנו כבר כמעט קפוא, ניתן לצפות את העוגה.

  • 14.

    שופכים את הציפוי ומניעים את התבנית מצד לצד, עד לכיסוי אחיד ומאחסנים בהקפאה.

  • 15.

    מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות קטנות (5X5) בעזרת סכין חלקה עם להב ארוכה ומים חמים. רצוי לחתוך לקוביות רק לאחר שהעוגה קפאה, על מנת שהחיתוך יצא מדויק.

הכנת? כאן מדרגים
(57)