מתכון עוגת שוקולד וקוקוס מעולה | השף הלבן

עוגת שוקולד וקוקוס מעולה

עוגת שוקולד וקוקוס מעולה

מאת: ליז קקום
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שוקולד וקוקוס מעולה

המרכיבים ל 16 מנות:

  • לגנאש שוקולד:
  • 500 מ''ל שמנת מתוקה של ה''שף הלבן''
  • 200 גרם שוקולד מריר של ''כרמית''
  • 100 גרם שוקולד חלב של ''כרמית''
  • לתחתית קוקוס:
  • חלבונים (5 יח')
  • סוכר (כוס מלאה)
  • 300 גרם קוקוס
  • ריבת משמש חלקה (3 כפות)
  • לציפוי:
  • 250 מ''ל שמנת מתוקה של ''השף הלבן''
  • 150 גרם שוקולד מריר של ''כרמית''
  • תבנית בגודל 30X40

הוראות הכנה:

  • 01.

    גנאש שוקולד:

  • 02.

    מחממים את השמנת לסף רתיחה ושופכים על השוקולד.

  • 03.

    מחכים 4 שניות ומערבבים עד להמסה מלאה וחלקה.

  • 04.

    שמים בכלי סגור לקירור לפחות 6 שעות (רצוי יום לפני). תחתית הקוקוס:

  • 05.

    מערבבים חלבונים וסוכר בקערה, לשים מעל סיר עם מים רותחים (אן-מארי) עד להמסת הסוכר ב- 30 מעלות.

  • 06.

    מורידים מן האש, מוסיפים קוקוס לתערובת החלבון, מערבבים ומוסיפים את הריבה. מערבבים עד אחידות.

  • 07.

    משטחים את המסה בתבנית.

  • 08.

    מחממים תנור ל- 180 מעלות ואופים בתבנית בגודל 30X40 כ 8-10 דק' עד שמזהיב. ציפוי השוקולד:

  • 09.

    מביאים שמנת לסף רתיחה ולשפוך על השוקולד.

  • 10.

    מערבבים עד להמסה מוחלטת, שמים בצד כדי שיתקרר מעט. הרכבת העוגה וחיתוך:

  • 11.

    מקציפים את גנאש השוקולד בעזרת וו גיטרה עד למרקם מוס עדין (לא להקציף יותר מדי, עלול להתפרק).

  • 12.

    מורחים את הגנאש המוקצף מעל תחתית הקוקוס ומכניסים למקפיא להתייצבות.

  • 13.

    כשהגנאש שלנו כבר כמעט קפוא, ניתן לצפות את העוגה.

  • 14.

    שופכים את הציפוי ומניעים את התבנית מצד לצד, עד לכיסוי אחיד ומאחסנים בהקפאה.

  • 15.

    מוציאים מהמקפיא וחותכים לקוביות קטנות (5X5) בעזרת סכין חלקה עם להב ארוכה ומים חמים. רצוי לחתוך לקוביות רק לאחר שהעוגה קפאה, על מנת שהחיתוך יצא מדויק.

הכנת? כאן מדרגים
(57)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.