עוגת שוקולד אגוזים לפסח
עוגת שוקולד אגוזים מוצלחת ופשוטה להכנה
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים למנות 12/תבנית 26:
- 200 גרם שוקולד מריר
- 200 גרם חמאת תנובה (פרווה - מרגרינה)
- 1 כף נס קפה
- 6 ביצים מופרדות
- 1 כוס סוכר
- 4 כפות קמח מצות (לא בפסח - פירורי לחם)
- 1 וחצי כוס אגוזים קצוצים
הוראות הכנה:
-
01.
ממיסים את השוקולד, החמאה והנס קפה בסיר על הגז.
-
02.
מפרידים חלבונים וחלמונים.
-
03.
כשהשוקולד מתקרר מעט מוסיפים את החלמונים לסירוגין ומערבבים.
-
04.
מקציפים את החלבונים ובהדרגה מוסיפים את הסוכר עד לקבלת קצף יציב.
-
05.
מוסיפים בתנועות קיפול עדינות את תערובת השוקולד לתערובת החלבונים. משאירים בצד כוס 1 לקרם.
-
06.
בקערה נפרדת מערבבים את קמח המצה עם האגוזים ולמוסיפים לתערובת השוקולד.
-
07.
שופכים את הבלילה לתבנית עגולה קוטר 24 או 26 ואופים בחום בינוני 35 דקות בדיוק.
טיימר מופעל
-
08.
מיד בהוצאת העוגה מורחים את הקרם שנשאר בכוס מעל העוגה.
הכנת? כאן מדרגים