עוגת יומולדת קוקיז אנד מילק
עוגת היומולדת הזו חוגגת את השידוך האולטימטיבי של חלב ועוגיות. בהכנה יש כמה שלבים אבל אף אחד מהם לא מסובך. עוגה משמחת במיוחד שכיף לחגוג איתה יומולדת בכל גיל

המרכיבים ל 12:
- 100 גרם חמאה מומסת או 1/2 כוס שמן
- 3/4 כוס סוכר
- 2 שקיות סוכר וניל
- 2 ביצים טרופות
- 1/2 כוס חלב
- 1/2 1 כוסות קמח תופח
- 1/2 כוס נטיפי שוקולד
- 1 שמנת מתוקה להקצפה 32% "השף הלבן"
- 1/2 כוס חלב
- 1 אינסטנט פודינג וניל
- 1 עוגיית שוקולד צ'יפס גדולה
- 1 עוגיית שוקולד צ'יפס בינונית
- 5 עוגיות שוקולד צ'יפס קטנות
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מחממים תנור ל 180 מעלות ומשמנים תבנית. טורפים היטב חמאה או שמן, סוכר, סוכר וניל, ביצים וחלב לבלילה אחידה. מוסיפים קמח ונטיפי שוקולד ומערבבים לעיסה אחידה (נמנעים מערבוב יתר).
-
03.
מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים 30-35 דקות עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא נקי. מצננים לחלוטין. לעוגה גבוהה מכינים שתי עוגות זהות ולאחר צינון מלא (מומלץ בנוסף עוד שעה שעתיים במקפיא) מציבים אותן זו על זו.
טיימר מופעל
-
04.
מקציפים שמנת, חלב ופודינג אינסטנט לקרם אוורירי ויציב. מורחים את פני העוגה והדפנות.
-
05.
בוחרים עוגיה גדולה בינונית וקטנה ונועצים בעוגה (אם העוגיות לא יציבות אפשר לתמוך כל אחת בקיסמים). את יתר העוגיות שוברים לחתיכות של כ 1 ס"מ ומהדקים לתחתית שולי העוגה.