בראוניצה – בראוני-פיצה מתוק עם קרם שוקולד וסוכריות
מתוק שוקולדי שישמח ילדים ומבוגרים: בין בראוני לעוגיה ענקית שמצפים ב(עוד) שוקולד וסוכריות

המרכיבים ל 8-10:
- 100 גרם חמאת "תנובה"
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2/3 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1/4 כוס קקאו
- 1/2 כוס קמח
- 1/8 כפית מלח
- 1/4 כפית אבקת אפיה
- 100 גרם שוקולד
- 3 כפות שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- סוכריות / חטיף שוקולד / עוגיות קצוצות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 170 מעלות. משרטטים עיגול בקוטר 24 ס"מ על נייר אפיה, הופכים את נייר האפייה ומרפדים תבנית תנור.
-
02.
ממיסים חמאה ושוקולד. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.
-
03.
מעבירים את עיסת השוקולד למרכז העיגול ומורחים בעזרת כף משומנת על פני העיגול כך שיווצר עיגול עיסה בעובי של כ 1 ס"מ. אופים 15 דקות (למרקם בראוני) ועד 20 דקות (למרקם עוגיה) עד שפני העיסה יציבים. מצננים לחלוטין.
טיימר מופעל
-
04.
ממיסים שוקולד ושמנת לקרם אחיד ומורחים על העוגה. משאירים שוליים. מפזרים סוכריות, חטיף שוקולד או כל תוספת אחרת שאוהבים (אגוזים, פירות יבשים או טריים..) ומגישים. חותכים למשולשים כמו פיצה.