בראוניצה – בראוני-פיצה מתוק עם קרם שוקולד וסוכריות
מתוק שוקולדי שישמח ילדים ומבוגרים: בין בראוני לעוגיה ענקית שמצפים ב(עוד) שוקולד וסוכריות
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמה רן
המרכיבים ל8-10:
מרכיבים:
- 100 גרם חמאת "תנובה"
- 100 גרם שוקולד מריר
- 2/3 כוס סוכר
- 1 ביצה
- 1/4 כוס קקאו
- 1/2 כוס קמח
- 1/8 כפית מלח
- 1/4 כפית אבקת אפיה
לציפוי:
- 100 גרם שוקולד
- 3 כפות שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
- סוכריות / חטיף שוקולד / עוגיות קצוצות
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל 170 מעלות. משרטטים עיגול בקוטר 24 ס"מ על נייר אפיה, הופכים את נייר האפייה ומרפדים תבנית תנור.
-
02.
ממיסים חמאה ושוקולד. מוסיפים סוכר ומערבבים. מוסיפים ביצה וטורפים לעיסה אחידה. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבבים לעיסה אחידה.
-
03.
מעבירים את עיסת השוקולד למרכז העיגול ומורחים בעזרת כף משומנת על פני העיגול כך שיווצר עיגול עיסה בעובי של כ 1 ס"מ. אופים 15 דקות (למרקם בראוני) ועד 20 דקות (למרקם עוגיה) עד שפני העיסה יציבים. מצננים לחלוטין.
טיימר מופעל
-
04.
ממיסים שוקולד ושמנת לקרם אחיד ומורחים על העוגה. משאירים שוליים. מפזרים סוכריות, חטיף שוקולד או כל תוספת אחרת שאוהבים (אגוזים, פירות יבשים או טריים..) ומגישים. חותכים למשולשים כמו פיצה.
הכנת? כאן מדרגים