בראוניז טבעוניים מושחתים
תשכחו את כל מה שידעתם עד עכשיו על בראוניז טבעוניים! אולגה טוכשר עושה לנו את היום עם המתכון לבראוניז שוקולדיים ונימוחים שילכו מושלם ליד הקפה או עם גלידה
המרכיבים ל 20 יחידות:
- 280 גרם (2 כוסות) קמח לבן
- 70 גרם (1/2 כוס) קקאו
- 1 כפית אבקת אפייה
- ½ כפית מלח
- 180 מ”ל (3/4 כוס) משקה סויה "תנובה"
- 180 מ”ל (3/4 כוס) שמן קנולה
- 60 מ"ל (1/4 כוס) מים פושרים
- 300 גרם (1.5 כוסות) סוכר
- 1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס
- 1/2 כוס שוקולד צ'יפס מריר פרווה
- 100 גרם שוקולד מומס
- 1 כף שמן
- גלידה טבעונית
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 175 מעלות. מרפדים תבנית מרובעת בנייר אפייה.
-
02.
בקערה גדולה מערבבים את כל המרכיבים היבשים: הקמח, הקקאו, הסוכר, אבקת האפייה והמלח. מוסיפים את המרכיבים הרטובים: משקה הסויה, השמן והמים, ומערבבים היטב בעזרת כף או מרית עד שמתקבלת תערובת שוקולדית, אחידה ודי סמיכה.
-
03.
מוסיפים את האגוזים והשוקולד צ'יפס ומערבבים.
-
04.
יוצקים את התערובת לתוך התבנית ומיישרים.
-
05.
אופים בין 25 ל-30 דקות עד שהבראוניז תופחים ונסדקים בחלק העליון. מבפנים העוגה אמורה להישאר די רטובה.
טיימר מופעל
-
06.
מצננים בתוך התבנית ולאחר מכן על רשת קירור. לפני הגשה מומלץ להכניס אותה לקירור לשעה לפחות.
-
07.
מכינים את רוטב השוקולד: ממיסים את השוקולד במיקרוגל או על באן מרי, מוסיפים את השמן ומערבבים.
-
08.
חותכים את הבראוניז לריבועים.
-
09.
יוצקים כמות נדיבה של הרוטב, מניחים מעל כדור גלידה טבעונית ומגישים מיד.
הידעת?
תופעת הטבעונות בהחלט גדלה בעשורים האחרונים והפכה לגורם לא מבוטל בעולם הקולינריה המודרני. בכל יום אנחנו נחשפים לעוד מנות מוכרות ואהובות שקיבלו גרסה טבעונית מקורית. המנה התורנית שקיבלה גרסה טבעונית היא עוגיות הבראוניז האמריקאיות האהובות. אז תשכחו את כל מה שידעתם עד עכשיו על בראוניז טבעוניים! אולגה טוכשר עושה לנו את היום עם המתכון לבראוניז שוקולדיים ונימוחים שילכו מושלם ליד הקפה או עם גלידה.