שטרודל פירות יער ושקדים | השף הלבן

שטרודל פירות יער ושקדים טבעוני

גרסה רומנטית וטעימה במיוחד לשטרודל הוינאי והפעם במילוי ריבת פטל שחור תוצרת בית ו"גבינה" טבעונית

מאת: חגי לפלר
פרווה סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
שטרודל פירות יער ושקדים טבעוני
צילום: חגי לפלר

המרכיבים ל 10 מנות:

  • 3 עלי פילו "מעדנות", מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
  • 2 כוסות פטל שחור קפוא "סנפרוסט"
  • 2 כוסות משקה סויה "תנובה"
  • 2 כפות ממרח שקדים
  • כף שקדים פרוסים
  • 3 כפות סוכר קוקוס
  • מיץ מלימון שלם
  • אבקת סוכר
  • 3 כפות שמן קוקוס

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את מילוי ה"גבינה" הטבעוני:

  • 02.

    יוצקים את משקה הסויה לסיר קטן ומחממים עד שנוצרות בועות קטנות בנוזל. חשוב לא להביא לרתיחה.

  • 03.

    שופכים מחצית ממיץ הלימון ומערבבים. תוך מספר דקות יוצרו גושים בנוזל.

  • 04.

    מסננים דרך בד כותנה. מקפלים את הבד ותולים מעל הכיור כדי להגיר את כל הנוזלים. חשוב להגיר כמה שיותר נוזלים.

  • 05.

    כאשר ה"גבינה" מוכנה ויבשה מערבבים עם 2 כפות ממרח השקדים וכף סוכר ומניחים בצד. מכינים את קונפיטורת הפטל:

  • 06.

    בסיר קטן מניחים את הפטל, 2 כפות סוכר ושארית מיץ הלימון. מערבבים היטב

  • 07.

    מבשלים על אש נמוכה מאוד כ 10-15 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים ונוצרת קונפיטורה של פטל. מחממים תנור לחום 180 מעלות מרכיבים את השטרודל:

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 08.

    מברישים את עלי הפילו בשמן הקוקוס

  • 09.

    מניחים בקצה ולכל האורך שכבה צרה וארוכה של גבינת הסויה, מעליה שכבה של קונפיטורת הפטל ומעל בוזקים שקדים פרוסים.

  • 10.

    מגלגלים את עלי הפילו, גלגול אחד, מקפלים את עלי הפילו מצד ימין ומצד שמאל ומגלגלים עד הסוף.

  • 11.

    מברישים את עלי הפילו במעט שמן קוקוס

  • 12.

    אופים כ 15-20 עד שהשטרודל אפוי וזהוב. מוציאים ומצננים לחלוטין.בוזקים אבקת סוכר מלמעלה ופורסים לפרוסות

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.