שטרודל פירות יער ושקדים טבעוני
גרסה רומנטית וטעימה במיוחד לשטרודל הוינאי והפעם במילוי ריבת פטל שחור תוצרת בית ו"גבינה" טבעונית

המרכיבים ל 10 מנות:
- 3 עלי פילו "מעדנות", מופשרים על פי ההוראות שעל האריזה
- 2 כוסות פטל שחור קפוא "סנפרוסט"
- 2 כוסות משקה סויה "תנובה"
- 2 כפות ממרח שקדים
- כף שקדים פרוסים
- 3 כפות סוכר קוקוס
- מיץ מלימון שלם
- אבקת סוכר
- 3 כפות שמן קוקוס
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את מילוי ה"גבינה" הטבעוני:
-
02.
יוצקים את משקה הסויה לסיר קטן ומחממים עד שנוצרות בועות קטנות בנוזל. חשוב לא להביא לרתיחה.
-
03.
שופכים מחצית ממיץ הלימון ומערבבים. תוך מספר דקות יוצרו גושים בנוזל.
-
04.
מסננים דרך בד כותנה. מקפלים את הבד ותולים מעל הכיור כדי להגיר את כל הנוזלים. חשוב להגיר כמה שיותר נוזלים.
-
05.
כאשר ה"גבינה" מוכנה ויבשה מערבבים עם 2 כפות ממרח השקדים וכף סוכר ומניחים בצד. מכינים את קונפיטורת הפטל:
-
06.
בסיר קטן מניחים את הפטל, 2 כפות סוכר ושארית מיץ הלימון. מערבבים היטב
-
07.
מבשלים על אש נמוכה מאוד כ 10-15 דקות עד שכל הנוזלים מתאדים ונוצרת קונפיטורה של פטל. מחממים תנור לחום 180 מעלות מרכיבים את השטרודל:
טיימר מופעל
-
08.
מברישים את עלי הפילו בשמן הקוקוס
-
09.
מניחים בקצה ולכל האורך שכבה צרה וארוכה של גבינת הסויה, מעליה שכבה של קונפיטורת הפטל ומעל בוזקים שקדים פרוסים.
-
10.
מגלגלים את עלי הפילו, גלגול אחד, מקפלים את עלי הפילו מצד ימין ומצד שמאל ומגלגלים עד הסוף.
-
11.
מברישים את עלי הפילו במעט שמן קוקוס
-
12.
אופים כ 15-20 עד שהשטרודל אפוי וזהוב. מוציאים ומצננים לחלוטין.בוזקים אבקת סוכר מלמעלה ופורסים לפרוסות