קרם ברולה שוקולד - טעים וקל להכנה | השף הלבן

קרם ברולה שוקולד

הקינוח שיאתגר אתכם, אבל גם שווה כל רגע! קבלו מתכון שוקולדי וטעים במיוחד של אפרת ליכטנשטט לקרם ברולה שוקולד שקשה לעמוד בפניו

מאת: אפרת ליכטנשטט
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
קרם ברולה שוקולד
צילום: אפרת ליכטנשטט עיצוב: אפרת ליכטנשטט

המרכיבים ל 6-7 יחידות:

  • 4 חלמונים
  • 2 מיכלים (500 מ"ל סה"כ) שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • ⅓ כוס סוכר
  • 1 כפית תמצית וניל / מחית וניל
  • 70 גרם שוקולד מריר קצוץ דק דק
גודל תבנית: כלי הגשה אישיים ותבנית עמוקה

הוראות הכנה:

  • 01.

    טיפ: קוראים את ההוראות מההתחלה ועד הסוף לפני שמתחילים להכין את המתכון.

  • 02.

    מחממים את התנור ל-160 מעלות ומניחים תבנית קטנה מלאה במים על הרשת התחתונה, ליצירת סביבה לחה.

  • 03.

    מכינים את הכלים האישיים בתוך תבנית עמוקה נוספת.

  • 04.

    מכינים כלי מזיגה גדול ועליו מסננת.

  • 05.

    מתחילים: בקערה גדולה שמים את החלמונים.

  • 06.

    בקלחת בינונית שמים שמנת, סוכר ואת הוניל.

  • 07.

    מחממים את השמנת והסוכר על אש בינונית ומביאים לסף רתיחה. בזמן הזה טורפים את החלמונים כשתי דקות לבלילה תפוחה ובהירה. רגע לפני שהשמנת מבעבעת מסירים אותה מהאש.

  • 08.

    השוואת טמפרטורות: מוזגים בזרזיף עדין ואיטי מהשמנת אל בלילת החלמונים התפוחה, תוך טריפה מתמדת (יד אחד טורפת ויד שנייה מוזגת) מוזגים בהתחלה ממש כמה כפות וטורפים היטב לפני שממשיכים.

  • 09.

    כעת ממשיכים בקצב קבוע ואיטי, תוך טריפה מתמדת, עד שכל השמנת נטמעה בבלילת החלמונים. (אנחנו עושים את הפעולה הזו לאט כדי לא לקבל חביתה).

  • 10.

    מוסיפים לבלילת החלמונים והשמנת את השוקולד הקצוץ וטורפים לבלילה אחידה.

  • 11.

    מעבירים את הבלילה לכלי המזיגה הגדול דרך מסננת.

  • 12.

    מוזגים את הבלילה לכלים האישיים כמעט עד למעלה, ומשאירים מקום לסוכר שנשרוף בסוף.

  • 13.

    מכניסים את התבנית עם הכלים האישיים לתנור וכשהיא בתוך התנור מוזגים לתוכה (בעדינות ובזהירות לא להרטיב את הקרם) מים רותחים, עד מחצית מגובה הכלים האישיים.

  • 14.

    אופים 25-30 דקות או עד שהקרם מתייצב בצדדים ורוטט במרכז.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 15.

    מוציאים את התבנית בזהירות להצטננות של כחצי שעה בטמפרטורת החדר ומשם למקרר (לא מכוסה)  להתייצבות של 6 שעות לפחות ועדיף לילה שלם.

  • 16.

    מערבבים את הסוכר החום והלבן. מפזרים מעט סוכר באופן אחיד על פני הקרם הקר ומלהיטים אותו עם מבער עד שהוא נשרף. מגישים מיד!

  • 17.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(3)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.