קראק פאי זריז ללא גלוטן וכשר לפסח | השף הלבן

קראק פאי זריז ללא גלוטן וכשר לפסח

פאי להיט עם סכנת התמכרות קשה ב-3 גרסאות ועם פטנט קיצור דרך

מאת: נעמה רן
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קראק פאי זריז ללא גלוטן וכשר לפסח
צילום: נעמה רן

המרכיבים ל 8-10:

לבסיס:
  • 200 גרם "עוגיות יין" לפסח או 170 גרם ביסקוויטים ללא גלוטן כשל"פ + 3/4 כוס קורנפלקס ללא גלוטן כשל"פ
  • 75 גרם חמאה תנובה מומסת
  • 1/4 כוס סוכר חום
  • 1/4 כפית מלח
למילוי:
  • 1.25 כוסות סוכר לבן
  • 1 כוס סוכר חום בהיר
  • 1/4 כפית מלח
  • 3/4 כוס שמנת מתוקה 38% "השף הלבן"
  • 8 חלמונים
  • 1.5 כפית תמצית וניל איכותית
  • 200 גרם חמאה תנובה מומסת
  • להגשה: אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית עגולה מתפרקת בקוטר 26 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל 160 מעלות. טוחנים את מרכיבי הבסיס עד קבלת תערובת פירורית. מפזרים על תחתית התבנית (אין צורך לשמן) ומהדקים לתחתית ולדפנות.

  • 02.

    שמים את מרכיבי המילוי בקערה וטורפים לעיסה חלקה. יוצקים על בסיס העוגיות ואופים כ 40 דקות עד שהשוליים מזהיבים ויציבים ומרכז הפאי עדיין רוטט. אם פני העוגה מזהיבים לפני תום האפייה מכסים את הפאי בנייר כסף ואם צריך מוסיפים 5 דקות לזמן האפייה.

    טיימר מופעל
    00:40:00
  • 03.

    מצננים לטמפרטורת החדר בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים. לחיתוך יפה מצננים במקרר כ 3 שעות, מוציאים לשעה מחוץ למקרר, בוזקים מעט אבקת סוכר ומגישים.

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.