מתכון קראנץ נוגט, שוקולד ואגוזים | השף הלבן

קראנץ נוגט, שוקולד ואגוזים

עוגות מהסוג הפריך יותר – המלית מתקשה למרקם פריך שסביבו מעטה דק של בצק. במקום להכין שתי עוגות נמוכות אפשר להכין עוגה אחת גבוהה יותר – מכינים מעלה הבצק גלילה אחת עבה, חוצים, קולעים ואופים בתבנית מוארכת 10×30 ס"מ במשך כשעה.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
קראנץ נוגט, שוקולד ואגוזים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל24 מנות / 2 תבניות באורך 28 ס"מ:

  • 450 גרם בצק עלים שמרים מופשר
  • ½ כוס ממרח נוגט אגוזים
  • 100 גרם שוקולד מריר מרוסק לפירורים
  • ¼ כוס אגוזי מלך קצוצים דק
  • חלמון ביצה טרוף עם כף מים לזיגוג
לסירופ:
  • 2 כפות סוכר
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 3 כפות מים
  • 2 כפות ליקר שקדים (אמרטו)

הוראות הכנה:

  • 01.

    אופו הכנה:

  • 02.

    מכינים 2 תבנית מוארכות 6x28 ס"מ. פורשים את עלה הבצק על משטח העבודה (משאירים אותו על יריעת הניילון - היא מונעת הדבקות ונוח להיעזר בה לגלגול). חותכים את עלה הבצק לשני מלבנים של 25x16 ס"מ (גוזרים את הניילון כדי שאפשר יהיה להפריד את המלבנים). מרדדים מעט כל מלבן כדי למתוח אותו בשניים־שלושה סנטימטרים לאורך ולרוחב.

  • 03.

    מורחים על כל עלה חצי מכמות ממרח הנוגט - מורחים על רוב שטח העלה ומשאירים 4 ס"מ נקיים לאורך אחד הצדדים הארוכים. מפזרים על הממרח חצי מכמות השוקולד המרוסק וחצי מכמות האגוזים. מברישים את שולי רצועת הבצק הנקייה בחלמון טרוף. מגלגלים כל עלה לגלילה הדוקה מכיוון הצלע הארוכה המרוחה במלית. מהדקים את קצות הגלילה כדי להדביק אותם ולסגור את המלית בפנים. חותכים כל גלילה לאורכה לשתי רצועות, וקולעים אותן יחד. מדביקים את הקצוות בלחיצה. מעבירים את הגלילות הקלועות לתבניות. מכסים בניילון ומשהים להתפחה עד שהבצק כמעט מכפיל את נפחו.

  • 04.

    מכינים את הסירופ. מערבבים יחד סוכר, סוכר וניל, מים וליקר בסיר קטן מעל להבה נמוכה עד שהסוכר נמס. מביאים לרתיחה מעל להבה בינונית. מרתיחים בהתמדה במשך 4-3 דקות, עד שכמות הנוזלים מצטמצמת בשליש ונוצר סירופ דביק. מסירים מהאש.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מחממים את התנור לחום קצת נמוך מבינוני (170 מעלות). מברישים את עוגות הקראנץ בחלמון טרוף, ואופים במרכז התנור במשך 40-35 דקות עד שהעוגות שחומות־זהובות. מוציאים מהתנור, מברישים בסירופ, ומחזירים לתנור החם ל־3 דקות. מצננים בתבניות.

    טיימר מופעל
    00:35:00
הכנת? כאן מדרגים
(362)