קראנץ' חלבה וחמאת בוטנים
עוגות שמרים בתבניות חד־פעמיות קטנות, שמתאימות בדיוקל סוף השבוע. במקום 4 קטנות, אפשר להכין שתי עוגות גדולות יותר בתבניות מוארכות 27×8 ס"מ.
המרכיבים ל4 עוגות בתבניות 15x6 ס"מ:
- 2 כוסות (250 גרם) קמח (או כוס קמח לבן בהיר וכוס קמח לחם)
- ½ כף (6 גרם) שמרים יבשים
- 2 שקיקים סוכר וניל
- 3 כפות סוכר
- 60 גרם חמאת "תנובה"
- 1 ביצה גדולה
- ½ גביע (100 מ"ל) שמנת חמוצה "תנובה"
- ½ כפית מלח
- ½ כוס חמאת בוטנים חלקה
- 2 כפות דבש
- 150 גרם חלבה מגוררת
- 50 גרם אגוזי מלך קצוצים דק
- 2 כפות דבש
- 2 כפות מים חמים
הוראות הכנה:
-
01.
הכנה:
-
02.
מכינים את הבצק. מנפים את הקמח לקערה, מוסיפים שמרים, סוכר וניל וסוכר ומערבבים. מוסיפים חמאה, ביצה ושמנת, ולשים לבצק אחיד. מוסיפים מלח, ולשים לבצק רך וחלק שאיננו נדבק לידיים - אם הבצק דביק מדי, מוסיפים לו עוד כף או שתיים של קמח. (ללישה ביד או במיקסר, משתמשים בחמאה רכה. ללישה במעבד מזון, משתמשים בחמאה קרה.) מעבירים את הבצק לקערה, מכסים ומשהים להתפחה עד שהוא מכפיל את נפחו (תכולת השומן הגבוהה מאטה את התפיחה, ולכן כדאי להניח את הבצק במקום חמים).
-
03.
מכינים 4 תבניות חד־פעמית מקרטון מעוטר שמידותיהן 15x6 ס"מ. לשים את הבצק מחדש, כדי להוציא מתוכו את כל האוויר, ומחלקים אותו לשני חלקים שווים.
-
04.
מרדדים כל חלק על לוח חיתוך גדול או על משטח סיליקון ייעודי (אין צורך לקמח) לעלה דק שמידותיו 30x38 ס"מ. מערבבים את חמאת הבוטנים עם הדבש, ומורחים כל עלה בחצי הכמות - משאירים פס נקי לאורך אחד השוליים הארוכים של עלה הבצק. זורים על כל עלה חצי מכמות החלבה וחצי מכמות האגוזים, ומגלגלים לגלילה הדוקה. חוצים את הגלילה לשני קטעים קצרים, וחוצים כל קטע לאורכו. קולעים יחד כל שני חצאים, ומניחים בתבנית. מכסים את התבניות, ומניחים להתפחה במקום חמים.
-
05.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות). מניחים את התבניות על תבנית מתכת שטוחה גדולה, ואופים במשך 30-25 דקות, עד שהעוגות תפוחות ושחומות. מוציאים את העוגות מהתנור, ומזגגים אותן מיד בתערובת של דבש ומים חמים. מחזירים לתנור החם ל־2 דקות. מוציאים ומצננים. הנה גם מתכון לעוגת קראנץ שוקולד ואגוזים
טיימר מופעל