קראמבל שזיפים
חגיגה של פירות קיץ עם קראמבל חמאתי וקצפת מתוקה
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
צילום: נעמי אבליוביץ'
עיצוב: נעמי אבליוביץ'
המרכיבים ל8 מנות:
- 500 גרם שזיפים, מגולענים וחתוכים לרבעים
- 3 כפות סוכר
- קליפה מגורדת מ-1 לימון
- ½ כפית קינמון
- 1 כפית קמח
לתערובת הפירורית:
- ½ כוס סוכר חום
- ½ כוס קמח
- ½ כוס שיבולת שועל
- 50 גרם חמאת "תנובה" רכה
להגשה:
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה להקצפה "השף הלבן"
- 1 כף סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
אופן הכנה:
-
02.
מחממים תנור ל-190 מעלות ומשמנים תבנית חסינת חום.
-
03.
בקערה, מניחים את השזיפים, הסוכר, קליפת הלימון, הקינמון והקמח ומערבבים היטב לכיסוי. מעבירים את התערובת לתבנית.
-
04.
להכנת הקראמבל, מניחים בקערה את הסוכר, הקמח ושיבולת השועל ומערבבים היטב. מוסיפים את החמאה הרכה ומעבדים עם קצות האצבעות לתערובת פרורית.
-
05.
מפזרים את התערובת הפירורית מעל השזיפים ומהדקים.
-
06.
אופים בתנור כ- 35 דקות עד שהשזיפים מבעבעים והקראמבל מזהיב.
טיימר מופעל
-
07.
בקערת מיקסר, מניחים את השמנת המתוקה ומקציפים לקצפת. מוסיפים את כף הסוכר ומקציפים מספר שניות נוספות.
-
08.
מגישים את הקראמבל חם בתוספת הקצפת.
הכנת? כאן מדרגים