פבלובה עם קרם מסקרפונה-דבש ורימונים
קינוח קלאסי אך קליל. מרנג ביתי טעים בהרבה מהקנוי אבל אם צריך לקצר זמנים אפשר להשתמש בנשיקות קנויות

המרכיבים ל 6-10:
- 4 חלבונים מביצים גדולות
- 200 גרם אבקת סוכר
- 2 כפיות קורנפלור
- 2 כפיות חומץ
- 1 קופסה (250 גרם) גבינת מסקרפונה "השף הלבן" בטמפרטורת החדר
- 1 גביע שמנת חמוצה "תנובה"
- 1 כפית קליפת ליים או לימון
- 2 כפות דבש
- 1/2 כוס גרעיני רימונים
- תוכן מ 4 פסיפלורה
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים חלבונים וכשמתחיל להיווצר קצף מוסיפים אבקת סוכר בהדרגה. מוסיפים גם קורנפלור וחומץ תוך כדי הקצפה.
-
02.
מצפים תבנית בנייר אפייה ומחממים תנור ל 150 מעלות. בעזרת כף או שקית זילוף יוצרים עיגולי קצף בתבנית (או רוצים עיגולים מדויקים משרטטים עיגולים על נייר האפייה לפני ציפוי התבנית וממלאים אותם קצף). משאירים 3-4 ס"מ רווח בניהם כי הקצף תופח מעט באפייה.
-
03.
יש שתי אפשרויות לאפות: למרנג שתוכו מרקם מרשמלו אופים כשעה עד שפני המרנג יבשים. למרנג יבש ובהיר, מורידים את חום התנור ל 100-110 מעלות ואופים כ 4 שעות. מצננים.
-
04.
טורפים מסקרפונה, שמנת, קליפת ליים ודבש לקרם חלק. מניחים מרנג על צלחת הגשה, עורמים קרם, רימונים ופסיפלורה ומגישים.