פאי גבינה ללא אפייה עם חמאת בוטנים ושוקולד
מתכון מנצח לפאי גבינה חגיגי עם חמאת בוטנים ושוקולד חלב, השוס? אין צורך להדליק את התנור, ההכנה קלה וללא אפייה. שילוב בייגלה בבסיס נותן טוויסט מלוח כיפי
המרכיבים ל10:
- 100 גרם ביסקוויטים
- 100 גרם בייגלה
- 100 גרם חמאת "תנובה" מומסת
- 1 כף חמאת בוטנים
- 1 כף אבקת סוכר
- 100 גרם שוקולד לבן
- 1 מיכל (500 גרם) גבינה לבנה 5% או 9% "תנובה"
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32% "השף הלבן"
- 2 כפות חמאת בוטנים
- 50 גרם שוקולד חלב
הוראות הכנה:
-
01.
שמים את מרכיבי הבסיס במעבד מזון ומעבדים לתערובת פירורית. מעבירים לתבנית ומרפדים בה את הדפנות (בגובה 2-3 ס"מ) והבסיס. מהדקים בעזרת הידיים ומעבירים למקפיא עד למילוי.
-
02.
ממיסים שוקולד לבן בבן מארי או במיקרו - 30 שניות, מערבבים וחוזר חלילה עד שהשוקולד מומס. מעבירים את השוקולד לקערה וטורפים אליו כף גדושה מהגבינה. מצרפים את יתר הגבינה וטורפים לעיסה אחידה.
-
03.
מקציפים את השמנת לקצפת יציבה ומקפלים אל תערובת הגבינה. מוציאים את הבסיס מהמקפיא, מעבירים אליו את הקרם ומחליקים את פניו.
-
04.
ממיסים שוקולד חלב ומצננים דקה שתיים. מזלפים על העוגה חמאת בוטנים ושוקולד ובעזרת סכין עוברים בין הזילופים ויוצרים דוגמת שיש. מאחסנים במקרר מכוסה 3 שעות לפחות (להתייצבות) ומגישים.