פאי בנופי (בננות בטופי) - מרשים ויפה! | השף הלבן

פאי בנופי (בננות בטופי)

למתקדמים בלבד: בואו להכין פאי בנופי מושקע עם קלתית חמאה, קרם פטייסיר ורוטב טופי-קרמל שיגרום לכולם ללקק את האצבעות!

מאת: דליה עבדת
חלבי סוג מתכון
בינונית רמת מיומנות
פאי בנופי (בננות בטופי)

המרכיבים ל 12 מנות:

לקלתית:
  • 50 גרם סוכר
  • 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות
  • 150 גרם קמח
  • 1/2 ביצה (טורפים ביצה שלמה ומשתמשים בחצי כמות)
  • קורט מלח
  • כפית תמצית וניל
לקרם פטיסיאר: (להכין יום קודם)
  • 250 מ"ל חלב
  • מקל וניל חצוי
  • 60 גרם חלמון (3 חלמונים)
  • 50 גרם סוכר
  • 25 גרם קורנפלור
  • 25 גרם חמאה
קצפת:
  • 250 מ"ל שמנת מתוקה קרה מאוד
  • 25 גרם אבקת סוכר
  • 15 גרם אינסטנט פודינג וניל
לטופי:
  • 100 גרם סוכר
  • 100 מ"ל שמנת מתוקה חמה מאוד
  • 2 בננות פרוסות באלכסון
לקישוט:
  • פניני שוקולד, אגוזי מלך גרוסים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הקלתית:

  • 02.

    לקערת המיקסר עם וו גיטרה מכניסים חמאה,סוכר, מלח ווניל, מפעילים עד שהחמאה מתרככת קצת

  • 03.

    מוסיפים ביצה ושוב מפעילים עד שנספגת בחמאה - כמה שניות בלבד

  • 04.

    מוסיפים את הקמח בבת אחת ומפעילים עד שנוצרים פירורים. שופכים הכל על משטח העבודה ומאחדים את הפירורים לגוש בצק. מכניסים לשקית ניילון ומשטחים לצורת פיתה (זה עוזר אח"כ ברידוד)

  • 05.

    מקררים כשעה לפני השימוש.

  • 06.

    מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח ומרפדים תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ. מקפיאים לחצי שעה ואח"כ אופים בתנור שחומם מראש ל-170 באפייה עיוורת עד שהקלתית אפויה לגמרי. מצננים. קרם פטיסיאר (להכין מראש):

  • 07.

    שמים בסיר חלב + וניל ולהביא לרתיחה.

  • 08.

    בזמן שהחלב על האש לטרוף חלמונים היטב עם הסוכר ואח"כ עם הקורנפלור.

  • 09.

    כשהחלב רותח לשפוך כחצי כוס חלב לחלמונים ולערבב היטב.

  • 10.

    כשהחלב שוב רותח להחזיר אליו החלמונים, דרך מסננת, ולערבב כל הזמן עד שהקרם הופך סמיך.

  • 11.

    להוריד מהאש ולטרוף את החמאה פנימה.

  • 12.

    להעביר לכלי עם מכסה, להניח ניילון נצמד על הקרם (צמוד למניעת אדים), לכסות במכסה ולקרר.

  • 13.

    מוציאים את הקרם פטיסייאר מהמקרר ו"פותחים" אותו בעזרת מטרפה ידנית או במעבד מזון.

  • 14.

    מקציפים את השמנת המתוקה עם הפודינג ואבקת הסוכר עד קבלת קצפת יציבה.

  • 15.

    מקפלים את הקצפת אל הקרם פטיסיאר לקבלת קרם שנטילי. מקררים. מכינים את הטופי:

  • 16.

    מחממים סיר ולתוכו שופכים את הסוכר בהדרגה עד קבלת קרמל. שופכים פנימה את השמנת החמה ומערבבים. אם יש גושים מהסוכר להמשיך לערבב על חום נמוך עד שהם נמסים. את הבננות שמים בסיר לכמה דקות ומכסים אותן עם הטופי. הרכבת המנה:

  • 17.

    מסדרים את הבננות על הקלתית. את הטופי שנשאר שופכים מעליהן. את הקרם שנטילי מזלפים מעל בצורה נאה.

  • 18.

    מקשטים מעל בפניני שוקולד ואגוזים.

הכנת? כאן מדרגים
(377)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.