עוגת תפוחים עם קמח מלא
שגית שפירא משתפת אותנו במתכון לעוגת תפוחים נפלאה ומהירת הכנה
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
לעוגה:
- 2 ביצים
- 1/2 כוס שמן
- 2 כוסות סוכר חום
- 1 קופסת שימורי רסק תפוחים לא ממותק (560 גרם)
- 3 כוסות קמח מלא (420 גרם)
- 1 שקית אבקת אפייה
לתערובת קינמון-אגוזים:
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1 כוס אגוזים קצוצים (100 גרם)
- 1 כפית גדושה קינמון
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
-
02.
שמים בקערה גדולה ביצים, שמן, סוכר ורסק תפוחים וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה. מנפים לקערה קמח ואבקת אפייה וטורפים בעזרת מטרפה עד שהתערובת אחידה ללא גושים של קמח.
-
03.
משטחים שליש מהתערובת בתבנית משומנת בספריי שמן. מערבבים יחד את מרכיבי תערובת הקינמון ומפזרים מחציתה מעל תערובת העוגה בתבנית. מורחים עוד שליש מתערובת העוגה, מפזרים את יתרת תערובת הקינמון ומכסים ביתרת תערובת העוגה. אופים שעה ורבע, עד שהעוגה קפיצית למגע, זהובה וריחנית.
הכנת? כאן מדרגים