עוגת תפוזים אורירית
עוגה אוורירית וקלה להכנה בטעם וארומת תפוזים, נהדרת לצד שתייה חמה

המרכיבים ל 10 מנות/תבנית סיר פלא:
- 7 ביצים מופרדות
- 2 כוסות (400 גר') סוכר
- כוס (240 מ"ל) שמן
- קליפה מגורדת של תפוז אחד
- אחת וחצי (360 מ"ל) כוסות מיץ תפוזים סחוט
- שתיים וחצי (350 גר') כוסות קמח
- 2 כפיות אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל- 180 מעלות .
-
02.
במיקסר מקציפים חלמונים עם כוס סוכר עד לקצף סמיך ובהיר.מוסיפים שמן בזרם דק תוך כדי הקצפה. מנמיכים מהירות של מיקסר ומוסיפים קליפת תפוז, מנפים יחד אבקת אפייה וקמח, מוסיפים לסירוגין עם מיץ תפוזים.
-
03.
בקערת מיקסר נקיה מקציפים חלבונים ומוסיפים בהדרגה את יתרת הסוכר עד לקבלת קצף יציב ומבריק (אבל לא נוקשה).
-
04.
טורפים שליש מהקצף לתערובת החלמונים ומקפלים פנימה את יתרת הקצף בעדינות. יוצקים את התערובת לתבנית סיר פלא לא משומנת (חשוב!).
-
05.
אופים למשך שעה ועשר דק', עד שהעוגה שחומה, קפיצית למגע וקיסם הננעץ במרכז נשאר יבש.
-
06.
מוציאים את העוגה והופכים עד שתתקרר ואז הופכים שוב פעם.מפזרים מעל אבקת סוכר ומגישים.