עוגת תותים בשמנת מנצחת
מתכון לעוגת תותים וקצפת מנצחת: קינוח מושלם וקליל של עוגת וניל פשוטה שלאחר האפייה ממלאים אותה בקצפת ותותים – אף אחד לא יישאר אדיש לקינוח כזה!
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות/ תבנית אינגליש קייק רחבה (או תבנית מספר 24:
לעוגה:
- 1/4 1 כוסות קמח תופח
- 1/2 כוס שמן
- 3 ביצים
- 3 סוכר וניל
- 1 כוס סוכר
- 1 גביע שמנת חמוצה
- מעט תמצית וניל
לציפוי:
- 1 שמנת מתוקה
- 2 כפות סוכר (שטוחות)
- 250 גרם תותים פרוסים
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים את כל מרכיבי העוגה על פי הסדר במהירות גבוהה במשך כ-5 דקות, יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-30 דקות.
טיימר מופעל
-
02.
ממתינים לצינון מוחלט של העוגה.
-
03.
מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה וסמיכה.
-
04.
חוצים את העוגה לרוחבה.
-
05.
מצפים בכ-1/3 מהשמנת המתוקה ומסדרים מעל את פרוסות התותים.
-
06.
מניחים מעל את המחצית השנייה של העוגה ומצפים ביתרת השמנת. מסדרים מעל את יתרת התותים.
הכנת? כאן מדרגים