עוגת תותים בשמנת מנצחת – פשוטה וטעימה | השף הלבן

עוגת תותים בשמנת מנצחת

מתכון לעוגת תותים וקצפת מנצחת: קינוח מושלם וקליל של עוגת וניל פשוטה שלאחר האפייה ממלאים אותה בקצפת ותותים – אף אחד לא יישאר אדיש לקינוח כזה!

מאת: עורך השף הלבן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת תותים בשמנת מנצחת

המרכיבים ל10 מנות/ תבנית אינגליש קייק רחבה (או תבנית מספר 24:

לעוגה:
  • 1/4 1 כוסות קמח תופח
  • 1/2 כוס שמן
  • 3 ביצים
  • 3 סוכר וניל
  • 1 כוס סוכר
  • 1 גביע שמנת חמוצה
  • מעט תמצית וניל
לציפוי:
  • 1 שמנת מתוקה
  • 2 כפות סוכר (שטוחות)
  • 250 גרם תותים פרוסים

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל מרכיבי העוגה על פי הסדר במהירות גבוהה במשך כ-5 דקות, יוצקים לתבנית משומנת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:05:00
  • 02.

     ממתינים לצינון מוחלט של העוגה.

  • 03.

    מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר עד לקבלת קצפת יציבה וסמיכה.

  • 04.

    חוצים את העוגה לרוחבה.

  • 05.

    מצפים בכ-1/3 מהשמנת המתוקה ומסדרים מעל את פרוסות התותים.

  • 06.

    מניחים מעל את המחצית השנייה של העוגה ומצפים ביתרת השמנת. מסדרים מעל את יתרת התותים.

הכנת? כאן מדרגים
(1308)