המרכיבים ל 12-15תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ:
- 250 גרם עוגיות יין של פסח טחונות דק
- 100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים דק
- 2 כפות סוכר חום בהיר
- 100 גרם חמאה מומסת
- 3 כוסות תותים נקיים מעוקץ ופרוסים לפרוסות דקות
- 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
- 30 גרם (1/4 כוס) קורנפלור מנופה
- 0.25 כפית מלח
- 0.5 כוס מיץ חמוציות (אפשר להמיר ב-1/2 כוס מים וכף מיץ לימון)
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
- 2 כפות אבקת סוכר מנופה
- 1 כוס תותים קצוצים לקוביות קטנות
- 3-2 תותים שלמים עם העוקץ
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים את הבסיס:
-
02.
מערבבים בקערה עוגיות טחונות, שקדים טחונים, סוכר וחמאה מומסת לתערובת לחה.
-
03.
משטחים את התערובת על הבסיס והדפנות בשכבה דקה ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מחממים תנור ל-160 מעלות.
-
05.
אופים את הבסיס 15 דקות עד להזהבה קלה מאוד. מצננים. מכינים את המלית:
טיימר מופעל
-
06.
שמים בסיר קטן את כל החומרים למעט כוס תותים פרוסים ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי מעיכת התותים בעזרת ממחה (מועך פירה).
-
07.
כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד דקה-שתיים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה מאוד.
-
08.
מסירים מהאש ומצננים מעט.
-
09.
מוסיפים פנימה את הכוס הנותרת של פרוסות התותים ומערבבים בעדינות.
-
10.
יוצקים את המלית על גבי הבסיס, מיישרים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ועד לילה. מצפים ומקשטים:
-
11.
מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת רכה.
-
12.
מורחים על גבי המלית ומשאירים שוליים של כ-2 ס"מ ריקים.
-
13.
קוצצים תותים לקוביות קטנות, ומפזרים על השוליים הריקים.
-
14.
במרכז הפאימקשטיםעם תותים שלמים. שומרים עד יומיים במקרר.