מתכון עוגת תותים | השף הלבן

עוגת תותים

עוגת תותים

מאת: שרון לנגמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת תותים

המרכיבים ל 12-15תבנית פאי מתפרקת בקוטר 26 ס"מ:

לבסיס:
  • 250 גרם עוגיות יין של פסח טחונות דק
  • 100 גרם (1 כוס) שקדים טחונים דק
  • 2 כפות סוכר חום בהיר
  • 100 גרם חמאה מומסת
למלית:
  • 3 כוסות תותים נקיים מעוקץ ופרוסים לפרוסות דקות
  • 150 גרם (3/4 כוס) סוכר
  • 30 גרם (1/4 כוס) קורנפלור מנופה
  • 0.25 כפית מלח
  • 0.5 כוס מיץ חמוציות (אפשר להמיר ב-1/2 כוס מים וכף מיץ לימון)
לציפוי ועיטור:
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 2 כפות אבקת סוכר מנופה
  • 1 כוס תותים קצוצים לקוביות קטנות
  • 3-2 תותים שלמים עם העוקץ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מכינים את הבסיס:

  • 02.

    מערבבים בקערה עוגיות טחונות, שקדים טחונים, סוכר וחמאה מומסת לתערובת לחה.

  • 03.

    משטחים את התערובת על הבסיס והדפנות בשכבה דקה ומעבירים למקפיא ל-20 דקות.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 04.

    מחממים תנור ל-160 מעלות.

  • 05.

    אופים את הבסיס 15 דקות עד להזהבה קלה מאוד. מצננים. מכינים את המלית:

    טיימר מופעל
    00:15:00
  • 06.

    שמים בסיר קטן את כל החומרים למעט כוס תותים פרוסים ומבשלים על להבה בינונית תוך כדי מעיכת התותים בעזרת ממחה (מועך פירה).

  • 07.

    כשהתערובת מגיעה לרתיחה, מנמיכים את הלהבה ומבשלים עוד דקה-שתיים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה מאוד.

  • 08.

    מסירים מהאש ומצננים מעט.

  • 09.

    מוסיפים פנימה את הכוס הנותרת של פרוסות התותים ומערבבים בעדינות.

  • 10.

    יוצקים את המלית על גבי הבסיס, מיישרים ומעבירים למקרר ל-4 שעות לפחות ועד לילה. מצפים ומקשטים:

  • 11.

    מקציפים שמנת מתוקה ואבקת סוכר לקצפת רכה.

  • 12.

    מורחים על גבי המלית ומשאירים שוליים של כ-2 ס"מ ריקים.

  • 13.

    קוצצים תותים לקוביות קטנות, ומפזרים על השוליים הריקים.

  • 14.

    במרכז הפאימקשטיםעם תותים שלמים. שומרים עד יומיים במקרר.

הכנת? כאן מדרגים
(107)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.