עוגת שמנת חמוצה של פעם

עוגת שמנת חמוצה של פעם היא בדיוק מה שהיא נשמעת – עוגה ביתית, עדינה ונמסה בפה, שמחזירה אותנו לטעם של ילדות. כל מה שצריך זה לערבב כמה מצרכים פשוטים, לשים בתנור – וזהו. השמנת החמוצה של תנובה מעניקה לעוגה מרקם עשיר ולחות נפלאה, והתוצאה היא עוגה זהובה ורכה עם טעם עדין של וניל וקרמיות מושלמת. השכבה העליונה של שמנת ואבקת סוכר מוסיפה לעוגה טאץ’ של פינוק, והיא יוצאת מושלמת לצד כוס קפה או תה של אחר הצהריים. אפשר להגיש עם ריבה, מייפל, רוטב שוקולד – או פשוט ליהנות ממנה כפי שהיא, במלוא הפשטות והטעם הנוסטלגי.

מאת: רחלי קרוט
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שמנת עם שמנת חמוצה של תנובה

המרכיבים ל 16 קוביות עוגה:

מרכיבים:
  • 4 שמנת חמוצה (כל אחוז שומן) תנובה
  • 4 ביצים L
  • 1 כוס סוכר
  • 1 שקית אינסטננט פודינג וניל
  • 4 כפות קורנפלור
  • 1 שרוול פתי בר
לציפוי:
  • 1 גביע שמנת חמוצה תנובה
  • 2 כפות אבקת סוכר
גודל תבנית: תבנית מרובעת 20X20

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה גדולה שמים שמנת חמוצה, ביצים, וסוכר וטורפים היטב. אם רוצים אפשר להוסיף תמצית וניל.

    שלב ראשון - מרכיבים: ביצים, קונפלור ושמנת חמוצה
  • 02.

    מוסיפים פודינג וקורנפלור וטורפים.

    שלב הכנה: מוסיפים את הרכיבים לקערה ומערבבים
  • 03.

    שמים שכבה אחידה של פתי בר בתבנית 20 ושופכים מעל את הבלילה.

  • 04.

    אופים בתנור שחומם מראש ל-165 מעלות במשך 45 דקות.

    טיימר מופעל

    00:45:00
  • 05.

    בינתיים טורפים יחד שמנת חמוצה ואבקת סוכר. כשהעוגה מוכנה מניחים מעל את השמנת עם הסוכר בשכבה אחידה ואופים במשך 10 דקות נוספות.

    טיימר מופעל

    00:10:00
  • 06.

    מקררים לגמרי לפני שחותכים.

    אחרי שמתקרר חותכים לקוביות

שאלות - תשובות

הכנת? כאן מדרגים
(0)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.