מתכון עוגת שיש וניל קינמון | השף הלבן

עוגת שיש וניל קינמון

אפשר להגיד בקלות שמדובר בעוגה המושלמת לצד הקפה.כמה דקות עבודה וגם אתם תוכלו ליהנות!

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שיש וניל קינמון
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:

  • ½ 1 כוסות קמח
  • ¼ כפית סודה לשתיה
  • קורט מלח
  • 100 גרם חמאת תנובה רכה
  • ¾ כוס סוכר
  • 3 ביצים בגודל בינוני
  • 1 מיכל שמנת חמוצה "בטעם של פעם"
  • 1 כפית תמצית וניל
לתערובת הקינמון:
  • 1 כפית קינמון
  • 1 כף חמאת תנובה רכה
  • 1/3 כוס סוכר חום
לזיגוג:
  • 150 גרם אבקת סוכר
  • 1-2 כפות חלב תנובה

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומשמנים את הדפנות.

  • 02.

    בקערה, מניחים את הקמח, סודה לשתיה ומלח ומערבבים. מניחים בצד.

  • 03.

    בקערה נפרדת, מניחים את מרכיבי תערובת הקינמון (קינמון, חמאה וסוכר חום) ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים בצד.

  • 04.

    בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה הרכה והסוכר ומקציפים לקרם חלק ואוורירי, כ-3-4 דקות. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה, ומערבלים היטב בין כל אחת. מוסיפים את השמנת החמוצה ותמצית הוניל ומערבלים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.

    טיימר מופעל
    00:04:00
  • 05.

    יוצקים 1/3 מהבלילה לתבנית ומפזרים מעל ½ מתערובת הסוכר קינמון. יוצקים 1/3 נוסף מהבלילה, לכסוי ומפזרים מעל את תערובת הסוכר קינמון הנותרת. יוצקים את הבלילה הנותרת ובעזרת סכין 'מציירים' בבלילה שמיניות לקבלת אפקט שיש.

  • 06.

    אופים את העוגה עד שהיא זהובה ותפוחה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-60 דקות. מניחים לעוגה להתקרר כ-10 דקות לפני שמחלצים אותה מהתבנית לרשת צינון.

    טיימר מופעל
    00:00:00
  • 07.

    להכנת הזיגוג, מניחים את אבקת הסוכר בקערה. מוסיפים את החלב בהדרגה ומערבבים עד לקבלת קרם סמיך. בעזרת כף מזליפים את הציפוי מעל העוגה ומניחים להתקשות לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(5)