עוגת שיש וניל קינמון
אפשר להגיד בקלות שמדובר בעוגה המושלמת לצד הקפה.כמה דקות עבודה וגם אתם תוכלו ליהנות!
המרכיבים לתבנית אינגליש קייק:
- ½ 1 כוסות קמח
- ¼ כפית סודה לשתיה
- קורט מלח
- 100 גרם חמאת תנובה רכה
- ¾ כוס סוכר
- 3 ביצים בגודל בינוני
- 1 מיכל שמנת חמוצה "בטעם של פעם"
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 כפית קינמון
- 1 כף חמאת תנובה רכה
- 1/3 כוס סוכר חום
- 150 גרם אבקת סוכר
- 1-2 כפות חלב תנובה
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות. מרפדים תבנית אינגליש קייק בנייר אפיה ומשמנים את הדפנות.
-
02.
בקערה, מניחים את הקמח, סודה לשתיה ומלח ומערבבים. מניחים בצד.
-
03.
בקערה נפרדת, מניחים את מרכיבי תערובת הקינמון (קינמון, חמאה וסוכר חום) ומערבבים לתערובת אחידה. מניחים בצד.
-
04.
בקערה של מיקסר או בעזרת מיקסר ידני, מניחים את החמאה הרכה והסוכר ומקציפים לקרם חלק ואוורירי, כ-3-4 דקות. מוסיפים את הביצים, אחת אחרי השניה, ומערבלים היטב בין כל אחת. מוסיפים את השמנת החמוצה ותמצית הוניל ומערבלים. מוסיפים את תערובת הקמח ומערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה.
טיימר מופעל
-
05.
יוצקים 1/3 מהבלילה לתבנית ומפזרים מעל ½ מתערובת הסוכר קינמון. יוצקים 1/3 נוסף מהבלילה, לכסוי ומפזרים מעל את תערובת הסוכר קינמון הנותרת. יוצקים את הבלילה הנותרת ובעזרת סכין 'מציירים' בבלילה שמיניות לקבלת אפקט שיש.
-
06.
אופים את העוגה עד שהיא זהובה ותפוחה וקיסם המוחדר במרכזה יוצא יבש, כ-60 דקות. מניחים לעוגה להתקרר כ-10 דקות לפני שמחלצים אותה מהתבנית לרשת צינון.
טיימר מופעל
-
07.
להכנת הזיגוג, מניחים את אבקת הסוכר בקערה. מוסיפים את החלב בהדרגה ומערבבים עד לקבלת קרם סמיך. בעזרת כף מזליפים את הציפוי מעל העוגה ומניחים להתקשות לפני ההגשה.