עוגת שזיפים בחמש דקות עבודה | השף הלבן

עוגת שזיפים בחמש דקות עבודה

עוגת קיץ קלאסית, טעימה ומרעננת, קלה להכנה, בלי מיקסר.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שזיפים בחמש דקות עבודה
  • 170 גרם (כוס פחות 2-3 כפות) סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) יוגורט עזים תנובה
  • 150 גרם (כוס ועוד כף) קמח תופח
  • 1 שזיף אדום גדול – 140-150 גרם שטוף
  • אפשרות לעיטור: 1 כף פניני סוכר / גבישי סוכר (להשיג בחנויות מתמחות בקונדיטוריה)
  • 140 גרם חמאה רכה
גודל תבנית: תבנית אינגליש באורך 27-28 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. אם שכחתם לעשות זאת, שימו את החמאה בקערית חסינת-חום, הכניסו למיקרוגל ל-30 שניות וערבבו. אם החמאה עדיין לא נמסה, הכניסוה ל-10 שניות נוספות.שימו לב שהמתכון מתאים לתבנית אינגליש קטנה יחסית (אפשר חד-פעמית).

  • 02.

    מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית במעט חמאה רכה/מומסת.

  • 03.

    בקערה בינונית-גדולה מערבבים חמאה רכה וסוכר בעזרת מרית סיליקון עד להיטמעות הסוכר בחמאה והשגת קרם אחיד.

  • 04.

    מוסיפים ביצים וטורפים במהירות בעזרת מטרף ידני, עד לאיחוד והשגת מעט נפח.

  • 05.

    מוסיפים יוגורט וטורפים עד לאיחוד.

  • 06.

    מוסיפים קמח תופח ומערבבים בעזרת מרית עד לאיחוד ולא מעבר לכך. הימנעו מעיבוד יתר.

  • 07.

    מגלענים שזיף וחותכים לקוביות קטנות.

  • 08.

    יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית המשומנת. מפזרים מחצית מקוביות השזיפים על העיסה. יוצקים את המחצית השנייה של העיסה. מיישרים ומפזרים את המחצית השנייה של קוביות השזיף. אם רוצים מפזרים מעט גבישי/פניני סוכר. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 31-32 דקות או עד שסכין חדה הננעצת בעוגה יוצאת יבשה. מוציאים ומצננים כשעתיים.

    טיימר מופעל
    00:32:00
הכנת? כאן מדרגים
(13)