עוגת שזיפים בחמש דקות עבודה | השף הלבן

עוגת שזיפים בחמש דקות עבודה

עוגת קיץ קלאסית, טעימה ומרעננת, קלה להכנה, בלי מיקסר.

מאת: יעל גרטי
חלבי סוג מתכון
עד 10 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת שזיפים בחמש דקות עבודה
  • 170 גרם (כוס פחות 2-3 כפות) סוכר
  • 2 ביצים גדולות
  • 60 מ"ל (1/4 כוס) יוגורט עזים תנובה
  • 150 גרם (כוס ועוד כף) קמח תופח
  • 1 שזיף אדום גדול – 140-150 גרם שטוף
  • אפשרות לעיטור: 1 כף פניני סוכר / גבישי סוכר (להשיג בחנויות מתמחות בקונדיטוריה)
  • 140 גרם חמאה רכה
גודל תבנית: תבנית אינגליש באורך 27-28 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    זכרו נא לרכך חמאה מבעוד מועד. אם שכחתם לעשות זאת, שימו את החמאה בקערית חסינת-חום, הכניסו למיקרוגל ל-30 שניות וערבבו. אם החמאה עדיין לא נמסה, הכניסוה ל-10 שניות נוספות.שימו לב שהמתכון מתאים לתבנית אינגליש קטנה יחסית (אפשר חד-פעמית).

  • 02.

    מחממים את התנור ל־170 מעלות ומשמנים את התבנית במעט חמאה רכה/מומסת.

  • 03.

    בקערה בינונית-גדולה מערבבים חמאה רכה וסוכר בעזרת מרית סיליקון עד להיטמעות הסוכר בחמאה והשגת קרם אחיד.

  • 04.

    מוסיפים ביצים וטורפים במהירות בעזרת מטרף ידני, עד לאיחוד והשגת מעט נפח.

  • 05.

    מוסיפים יוגורט וטורפים עד לאיחוד.

  • 06.

    מוסיפים קמח תופח ומערבבים בעזרת מרית עד לאיחוד ולא מעבר לכך. הימנעו מעיבוד יתר.

  • 07.

    מגלענים שזיף וחותכים לקוביות קטנות.

  • 08.

    יוצקים מחצית מהעיסה לתבנית המשומנת. מפזרים מחצית מקוביות השזיפים על העיסה. יוצקים את המחצית השנייה של העיסה. מיישרים ומפזרים את המחצית השנייה של קוביות השזיף. אם רוצים מפזרים מעט גבישי/פניני סוכר. מכניסים לתנור החם ואופים במשך 31-32 דקות או עד שסכין חדה הננעצת בעוגה יוצאת יבשה. מוציאים ומצננים כשעתיים.

    טיימר מופעל

    00:32:00
הכנת? כאן מדרגים
(13)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.