עוגת קצפת עשירה בחלבון
את העוגה הזו, שאהובה מאוד על צעירי המשפחה (וגם על הוריהם ועל שאר קרוביהם הבוגרים), הפכתי מסתם קינוח למעדן בעל ערך תזונתי – בכל מנה יש קרוב ל־5 גרם חלבון
המרכיבים ל12:
- 3 ביצים גדולות
- ½ כוס סוכר
- ½ כפית תמצית וניל
- קליפה מגוררת מחצי לימון קלמנטינה או תפוז קטן
- 2 כפות שמן
- ⅔ כוס (80 גרם) קמח
- ¼ כפית אבקת אפייה
- קורט מלח
- 2 כפות חלב
- ½ כוס (עדיף משמש או תות)
- 1 מכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 38% מסדרת "השף הלבן"
- 2 כפות סוכר
- 1 כפית תמצית וניל
- 2 כפות אבקת פודינג אינסטנט בטעם וניל
- 1 גביע (200 גרם) יופלה GO 20 במתיקות מעודנת
- 3-2 עוגיות מרוסקות לפירורים (ביסקוויטים מצופים שוקולד עוגיות לוטוס עוגיות אוריאו)
- 2 כפות קונפיטורה לעיטור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). משמנים תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ (אם רוצים להעביר את העוגה למגש, רצוי לרפד את תחתית התבנית בנייר אפייה).
-
02.
בקערה גדולה מקציפים את הביצים עם סוכר, תמצית וניל וקליפה מגוררת במשך 5-4 דקות לקציפה תפוחה מאוד וסמיכה מאוד. מוסיפים את השמן בזרם דק תוך הקצפה. מנפים קמח, אבקת אפייה ומלח לתוך קערה, ומנפים שוב על קציפת הביצים. יוצקים את החלב סביב השוליים, ומערבלים במהירות נמוכה עד שהקמח נבלע למחצה בקציפת הביצים. משלימים את הבלעת הקמח בעזרת מרית.
טיימר מופעל
-
03.
יוצקים את התערובת לתבנית, ואופים במדף האמצעי של התנור במשך 20-16 דקות, עד שהעוגה מזהיבה ומרכזה קפיצי למגע. מוציאים מהתנור ומצננים לגמרי.
טיימר מופעל
-
04.
מורחים את הקונפיטורה על העוגה - אם היא סמיכה מדי ולא נוחה למריחה, אפשר לחמם אותה במיקרוגל במשך 30-20 שניות כדי לרכך אותה.
-
05.
מקציפים את השמנת עם הסוכר ועם תמצית הווניל לקצפת יציבה. מוסיפים את אבקת הפודינג תוך הקצפה. מוסיפים את היופלה GO בפעמיים־שלוש, וממשיכים להקציף לקרם סמיך ונוח למריחה. מורחים את קרם הקצפת על העוגה. זורים למעלה פירורי עוגיות. מחממים את הקונפיטורה במיקרוגל במשך 20-15 שניות כדי להביא אותה למצב נוזלי (היזהרו לא להרתיח אותה), ומזלפים על הקצפת. מכסים ומקררים במשך שעתיים לפחות כדי להניח לקרם להתייצב.