מתכון עוגת קצפת על קצפת | השף הלבן

עוגת קצפת על קצפת

עוגת קצפת שוקולד-וניל אוורירית בת 3 שכבות, קינוח נהדר לארוחה חגיגית או אירוע יום הולדת

מאת: אושרת ויצמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת קצפת על קצפת

המרכיבים ל10 פרוסות:

לקצפת התחתונה:
  • 6 ביצים
  • 6 כפות סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
לקצפת העליונה:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 2 כוסות חלב
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
לקרם:
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 2 כפות חלב
  • כף ליקר אהוב
  • 2 כפות סוכר
  • 50 גרם חמאה

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנה:

  • 02.

    לחמם תנור ל-180 מעלות.

  • 03.

    להקציף חלבונים ולהוסיף בהדרגה 6 כפות סוכר, עד לקבלת קצף נוקשה.

  • 04.

    לטרוף את החלמונים ולקפל לקצף.

  • 05.

    לקפל לקצף את האינסטנט שוקולד.

  • 06.

    לאפות כ-20 דקות עד שהקצף יציב והקיסם יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    בינתיים להקציף את השמנת המתוקה עם 2 כוסות חלב ופודינג וניל.

  • 08.

    בסיר קטן להמיס שוקולד, חלב, ליקר, סוכר. לערבב ולהוסיף 50 גרם חמאה.

  • 09.

    כשהעוגה התקררה למרוח בשכבה אחידה את קצפת הוניל.

  • 10.

    מעל למרוח את הקרם שוקולד.

  • 11.

    אפשר לעטר בפירורים גסים של מקופלת.

  • 12.

    להשאיר לפחות לילה במקרר.ומכיוון שבקצפת עסקינן, לנו לפחות זה מזכיר פחזניות. הנה מתכון לפחזניות לשפים מקצוענים.

הכנת? כאן מדרגים
(467)