מתכון עוגת קצפת על קצפת | השף הלבן

עוגת קצפת על קצפת

עוגת קצפת שוקולד-וניל אוורירית בת 3 שכבות, קינוח נהדר לארוחה חגיגית או אירוע יום הולדת

מאת: אושרת ויצמן
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת קצפת על קצפת

המרכיבים ל 10 פרוסות:

לקצפת התחתונה:
  • 6 ביצים
  • 6 כפות סוכר
  • 1 חבילה אינסטנט פודינג שוקולד
לקצפת העליונה:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה של השף הלבן
  • 2 כוסות חלב
  • 1 חבילת אינסטנט פודינג וניל
לקרם:
  • 100 גרם שוקולד חלב
  • 2 כפות חלב
  • כף ליקר אהוב
  • 2 כפות סוכר
  • 50 גרם חמאה

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנה:

  • 02.

    לחמם תנור ל-180 מעלות.

  • 03.

    להקציף חלבונים ולהוסיף בהדרגה 6 כפות סוכר, עד לקבלת קצף נוקשה.

  • 04.

    לטרוף את החלמונים ולקפל לקצף.

  • 05.

    לקפל לקצף את האינסטנט שוקולד.

  • 06.

    לאפות כ-20 דקות עד שהקצף יציב והקיסם יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 07.

    בינתיים להקציף את השמנת המתוקה עם 2 כוסות חלב ופודינג וניל.

  • 08.

    בסיר קטן להמיס שוקולד, חלב, ליקר, סוכר. לערבב ולהוסיף 50 גרם חמאה.

  • 09.

    כשהעוגה התקררה למרוח בשכבה אחידה את קצפת הוניל.

  • 10.

    מעל למרוח את הקרם שוקולד.

  • 11.

    אפשר לעטר בפירורים גסים של מקופלת.

  • 12.

    להשאיר לפחות לילה במקרר.ומכיוון שבקצפת עסקינן, לנו לפחות זה מזכיר פחזניות. הנה מתכון לפחזניות לשפים מקצוענים.

הכנת? כאן מדרגים
(467)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.