עוגת פיניאטה עם קרם שוקולד מטריף! | השף הלבן

עוגת פיניאטה עם קרם שוקולד מטריף!

דור משה עם מתכון לעוגה שהיא כל מה שהילדים שלכם יוכלו לבקש ליום ההולדת – יפה מבחוץ, מפתיעה מבפנים ושוקולדית במיוחד.

מאת: דור משה
חלבי סוג מתכון
מעל שעה זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת פיניאטה עם קרם שוקולד מטריף!
צילום: דור משה עיצוב: דור משה

המרכיבים ל 8-10 מנות:

לעוגה:
  • ¾ 1 כוסות (245 גרם) קמח לבן
  • ¾ כוס (105 גרם) אבקת קקאו
  • ½ 1 כוסות (300 גרם) סוכר לבן
  • כפית אבקת אפייה
  • כפית סודה לשתייה
  • ½ כפית מלח
  • 1 גביע שמנת חמוצה 9% "תנובה"
  • ¾ כוס (185 מ"ל) שמן
  • כפית תמצית וניל
  • 3 ביצים בגודל L
  • כוס (250 מ"ל) מים רותחים
לקרם:
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 500 מ"ל שמנת להקצפה 38% "השף הלבן"
  • ½ גביע גבינת מסקרפונה "השף הלבן" / גבינת שמנת נפוליאון בטעם טבעי
למילוי וקישוט:
  • סוכריות צבעונית / עדשי שוקולד וכו'
גודל תבנית: תבנית עגולה בקוטר 20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    בקערה בינונית ממיסים את השוקולד ומיכל אחד של שמנת מתוקה. מערבבים היטב עד לאיחוד ומקררים למשך 4 שעות לפחות.

  • 02.

    מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומרפדים את תחתית ושולי התבנית בנייר אפייה.

  • 03.

    מנפים לתוך קערה גדולה את הקמח והקקאו. מוסיפים את הסוכר, אבקת האפייה, הסודה והמלח ומערבבים. בקערה נוספת טורפים היטב את השמנת, השמן, הוניל והביצים. מאחדים בין שתי התערובות ומערבבים היטב. מוסיפים את המים הרותחים וטורפים עד לקבלת בלילה אחידה ודי נוזלית. מעבירים את הבלילה לתבנית ואופים כ- 35-45 דקות, או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם פירורים לחים. מצננים היטב את העוגה.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 04.

    מיישרים את העוגה ופורסים אותה ל-3 פרוסות ( 2 פרוסות דקות יחסית ופרוסה אחת עבה יותר). קורצים עיגול גדול מהשכבה העבה באמצעות רינג/קערה, לקבלת צורת טבעת עבה. החור הזה ישמש אותנו למילוי הממתקים.

  • 05.

    להכנת הקרם, מניחים בקערת המיקסר את קרם השוקולד, הגבינה ושארית השמנת ומערבבים ידנית עד שקרם השוקולד מתרכך ומתחיל להתאחד. ממשיכים להקציף במיקסר עם בלון הקצפה במהירות בינונית, רק עד שהקרם מתחיל להיות יציב.

  • 06.

    מרכיבים את העוגה: מניחים את השכבה התחתונה ומורחים שכבת קרם בעובי הטבעת של השכבה העבה. מניחים על הקרם את טבעת העוגה וממלאים אותה בממתקים ושוקולדים. מורחים קרם על שולי הטבעת ומכסים אותה בשכבת העוגה השלישית. מצפים את העוגה ביתרת הקרם. אם רוצים, אפשר לזלף כוכבים על פני העוגה. מקררים למשך שעה לפחות.

הידעת?

יש מעט קינוחים יותר מרגשים מעוגת שוקולד. אם זה במסיבת יומולדת, סוף סעודה חגיגית, או סתם חטיף לייט נייט במטבח, עוגת שוקולד תמיד באה בטוב. מחפשים מתכונים לעוגת שוקולד קלה ומרשימה? יש לכם מזל. קבלו מתכון של דור משה לעוגה שהיא כל מה שהילדים שלכם יוכלו לבקש ליום ההולדת - יפה מבחוץ, מפתיעה מבפנים ושוקולדית במיוחד. מדובר בעוגה שמכינים בלי מאמץ ומתאימה לכל אירוע. תתכוננו להתאהב במתכון חדש.

הכנת? כאן מדרגים
(64)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.