עוגת מוס פיסטוק ומוס חלבה
ללקק את האצבעות
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
קלה
רמת מיומנות
המרכיבים ל10 מנות:
לתחתית הפאדג':
- 300 גרם שוקולד מריר 60%
- 150 גרם חמאה
- 5 חלמונים
- 1 שקיק סוכר וניל
- 3 חלבונים
- 1 כפית תמצית וניל
- חצי כפית תמצית רום
הקראנץ' חלבה ופיסטוק:
- 150 גרם קורנפלקס כשר לפסח
- 200 גרם ממרח חלבה
- 50 גרם חמאה
- 50 גרם פיסטוקים קצוצים
מוס פיסטוק:
- 1/2 כוס חלב
- 2 כפיות ג'לטין
- 2-3 כפיות מחית פיסטוק
- 2 שמנת מתוקה
- 4 כפות סוכר
מוס חלבה:
- 2 שמנת מתוקה
- חצי כוס ממרח חלבה
- 1 אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
- שוקולד מגורד
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת תחתית הפאדג':מקציפים את החלבונים עם סוכר הוניל לקצף יציב.
-
02.
ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה.
-
03.
מוסיפים לשוקולד את הוניל והרום, מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני.
-
04.
מקפלים את הקצף לשוקולד ואופים בתנור בחום של 150 מעלות כעשרים דקות.
-
05.
הכנת שכבת קראנץ' חלבה:מועכים בידיים את הקורנפלקס.ממיסים במיקרו את החמאה עם ממרח החלבה
-
06.
מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים היטב בידיים.
-
07.
שופכים את התערובת על תחתית הפאדג' ומהדקים היטב בידיים.
-
08.
הכנת מוס פיסטוק:מערבבים ג'לטין וחלב, מניחים בצד 10 דקות.
טיימר מופעל
-
09.
מחממים את הג'לטין עם החלב 20 שניות במיקרו.
-
10.
מוסיפים את מחית הפיסטוק לתערובת הג'לטין.
-
11.
מקציפים את השמנת המתוקה לקצף ולהוסיף בעדינות את תערובת הפיסטוק.
-
12.
שופכים את המוס על הקראנץ'.מקפיאים שעה.
-
13.
הכנת מוס חלבה:מקציפים הכל יחד עד לקרם יציב.לקשט בשוקולד מגורד
הכנת? כאן מדרגים