מתכון עוגת מוס פיסטוק ומוס חלבה | השף הלבן

עוגת מוס פיסטוק ומוס חלבה

ללקק את האצבעות

מאת: אורית סנדר
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
עוגת מוס פיסטוק ומוס חלבה

המרכיבים ל 10 מנות:

לתחתית הפאדג':
  • 300 גרם שוקולד מריר 60%
  • 150 גרם חמאה
  • 5 חלמונים
  • 1 שקיק סוכר וניל
  • 3 חלבונים
  • 1 כפית תמצית וניל
  • חצי כפית תמצית רום
הקראנץ' חלבה ופיסטוק:
  • 150 גרם קורנפלקס כשר לפסח
  • 200 גרם ממרח חלבה
  • 50 גרם חמאה
  • 50 גרם פיסטוקים קצוצים
מוס פיסטוק:
  • 1/2 כוס חלב
  • 2 כפיות ג'לטין
  • 2-3 כפיות מחית פיסטוק
  • 2 שמנת מתוקה
  • 4 כפות סוכר
מוס חלבה:
  • 2 שמנת מתוקה
  • חצי כוס ממרח חלבה
  • 1 אינסטנט פודינג וניל
לקישוט:
  • שוקולד מגורד

הוראות הכנה:

  • 01.

    הכנת תחתית הפאדג':מקציפים את החלבונים עם סוכר הוניל לקצף יציב.

  • 02.

    ממיסים במיקרו את השוקולד והחמאה.

  • 03.

    מוסיפים לשוקולד את הוניל והרום, מוסיפים את החלמונים אחד אחרי השני.

  • 04.

    מקפלים את הקצף לשוקולד ואופים בתנור בחום של 150 מעלות כעשרים דקות.

  • 05.

    הכנת שכבת קראנץ' חלבה:מועכים בידיים את הקורנפלקס.ממיסים במיקרו את החמאה עם ממרח החלבה

  • 06.

    מוסיפים את הפיסטוקים ומערבבים היטב בידיים.

  • 07.

    שופכים את התערובת על תחתית הפאדג' ומהדקים היטב בידיים.

  • 08.

    הכנת מוס פיסטוק:מערבבים ג'לטין וחלב, מניחים בצד 10 דקות.

    טיימר מופעל
    00:10:00
  • 09.

    מחממים את הג'לטין עם החלב 20 שניות במיקרו.

  • 10.

    מוסיפים את מחית הפיסטוק לתערובת הג'לטין.

  • 11.

    מקציפים את השמנת המתוקה לקצף ולהוסיף בעדינות את תערובת הפיסטוק.

  • 12.

    שופכים את המוס על הקראנץ'.מקפיאים שעה.

  • 13.

    הכנת מוס חלבה:מקציפים הכל יחד עד לקרם יציב.לקשט בשוקולד מגורד

הכנת? כאן מדרגים
(164)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.