עוגת לימון ופרג
מתכוננים לפורים! נעמי אבליוביץ' משתפת אותנו במתכון עסיסי של עוגת לימון ופרג עשירה בטעמים

המרכיבים ל 1 תבנית אניגליש קייק - 12 פרוסות:
- 1 כוס קמח
- ½ קמח שיפון (או קמח רגיל)
- 1 כפית אבקת אפיה
- קורט מלח
- קליפה מגורדת מלימון אחד
- 3 כפיות פרג שלם (לא טחון)
- 75 גרם חמאה מפוסטרת של תנובה, רכה
- ½ כוס (100 גרם) סוכר
- 3 ביצים בטמפרטורת החדר
- 1 כפית תמצית וניל איכותית
- 1/2 כוס שמנת חמוצה בטעם של פעם 27%
- 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
- ½ 1 כוסות ( 200 גרם) אבקת סוכר
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית אפייה.
-
02.
בקערה גדולה, מניחים את הקמח, אבקת אפייה, מלח, גרידת לימון וגרגרי הפרג ומערבבים היטב.
-
03.
בקערה של מיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה ומיקסר ידני, מקציפים את החמאה כ- 1-2 דקות.
טיימר מופעל
-
04.
מוסיפים את הסוכר ומערבלים עד לתערובת תפוחה ואוורירית, כ-2-3 דקות.
טיימר מופעל
-
05.
מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבלים היטב בין אחת לשנייה. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבלים לתערובת אחידה.
-
06.
מורידים את המיקסר למהירות נמוכה ובהדרגה מוסיפים את תערובת הקמח והשמנת החמוצה. מערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. יש להקפיד שלא לערבב יתר על המידה.
-
07.
יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה ובעזרת מרית מחליקים את פני העוגה.
-
08.
אופים בתנור כ-30 דקות, עד שהיא מזהיבה וקיסם שמחדירים במרכזה יוצא יבש.
טיימר מופעל
-
09.
מוציאים את העוגה מהתנור לרשת צינון. הכנת הציפוי
-
10.
מניחים את אבקת הסוכר בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ובעזרת כפית מערבבים לציפוי סמיך. אם צריך, מוסיפים מיץ או אבקת סוכר.
-
11.
יוצקים את הציפוי מעל העוגה ומניחים להתקשות כ-30 דקות.
טיימר מופעל