עוגת לימון ופרג – עשירה בטעמים | השף הלבן

עוגת לימון ופרג

מתכוננים לפורים! נעמי אבליוביץ' משתפת אותנו במתכון עסיסי של עוגת לימון ופרג עשירה בטעמים

מאת: נעמי אבליוביץ'
חלבי סוג מתכון
קלה רמת מיומנות
עוגת לימון ופרג
צילום: נעמי אבליוביץ' עיצוב: נעמי אבליוביץ'

המרכיבים ל 1 תבנית אניגליש קייק - 12 פרוסות:

  • 1 כוס קמח
  • ½ קמח שיפון (או קמח רגיל)
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • קורט מלח
  • קליפה מגורדת מלימון אחד
  • 3 כפיות פרג שלם (לא טחון)
  • 75 גרם חמאה מפוסטרת של תנובה, רכה
  • ½ כוס (100 גרם) סוכר
  • 3 ביצים בטמפרטורת החדר
  • 1 כפית תמצית וניל איכותית
  • 1/2 כוס שמנת חמוצה בטעם של פעם 27%
לציפוי
  • 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  • ½ 1 כוסות ( 200 גרם) אבקת סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-175 מעלות. משמנים ומרפדים תבנית אפייה.

  • 02.

    בקערה גדולה, מניחים את הקמח, אבקת אפייה, מלח, גרידת לימון וגרגרי הפרג ומערבבים היטב.

  • 03.

    בקערה של מיקסר עם וו גיטרה או בקערה גדולה ומיקסר ידני, מקציפים את החמאה כ- 1-2 דקות.

    טיימר מופעל
    00:02:00
  • 04.

    מוסיפים את הסוכר ומערבלים עד לתערובת תפוחה ואוורירית, כ-2-3 דקות.

    טיימר מופעל
    00:03:00
  • 05.

    מוסיפים את הביצים בהדרגה ומערבלים היטב בין אחת לשנייה. מוסיפים את תמצית הוניל ומערבלים לתערובת אחידה.

  • 06.

    מורידים את המיקסר למהירות נמוכה ובהדרגה מוסיפים את תערובת הקמח והשמנת החמוצה. מערבלים רק עד שמתקבלת תערובת אחידה. יש להקפיד שלא לערבב יתר על המידה.

  • 07.

    יוצקים את הבלילה לתבנית האפייה ובעזרת מרית מחליקים את פני העוגה.

  • 08.

    אופים בתנור כ-30 דקות, עד שהיא מזהיבה וקיסם שמחדירים במרכזה יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 09.

    מוציאים את העוגה מהתנור לרשת צינון. הכנת הציפוי

  • 10.

    מניחים את אבקת הסוכר בקערה, מוסיפים את מיץ הלימון ובעזרת כפית מערבבים לציפוי סמיך. אם צריך, מוסיפים מיץ או אבקת סוכר.

  • 11.

    יוצקים את הציפוי מעל העוגה ומניחים להתקשות כ-30 דקות.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(519)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.