עוגת יום הולדת שוקולדית ופרווה – מתכון לעוגה מפנקת | השף הלבן

עוגת יום הולדת שוקולדית ופרווה

עוגת יום הולדת חגיגית ונטולת מוצרי חלב. בנויה משתי שכבות של עוגת שוקולד רכה ועסיסית, קרם שוקולד מפנק, קצפת והמון סוכריות צבעוניות בשביל מצב הרוח.

מאת: אולגה טוכשר
קלה רמת מיומנות
עוגת יום הולדת שוקולדית ופרווה
צילום: אסף אמברם עיצוב: נעה קנרק

המרכיבים לעוגה בקוטר 20 ס"מ:

לרכישה >>
  • 2 ביצים
  • 175 גרם (1 כוס פחות 2 כפות) סוכר
  • ½ כוס + 1 כף שמן
  • 250 מ"ל (מיכל) שמנת צמחית של תנובה
  • 2 כפות משקה סויה של תנובה
  • קורט מלח
  • 140 גרם (1 כוס) קמח
  • 50 גרם (5 כפות) קקאו
  • 1 כפית אבקת אפייה
לקרם שוקולד:
  • 150 מ"ל שמנת צמחית של תנובה
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 250 מ"ל (2 גביעים) מעדן סויה בטעם שוקולד של תנובה
  • 2 כפות אינסטנט פודינג
לקצפת וניל:
  • 250 מ"ל (מיכל) שמנת צמחית קרה "השף הלבן"
  • 2 כפות אבקת סוכר
  • 3 כפות אינסטנט פודינג
  • 1 כפית משחת וניל
  • סוכריות צבעוניות לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות, משמנים ומקמחים קלות תבנית אפייה.

  • 02.

    טורפים בעזרת מטרפה או מיקסר ביצים, סוכר, שמן, שמנת צמחית, משקה סויה ומלח עד שמתקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    מנפים פנימה קמח, קקאו ואבקת אפייה ומערבבים רק עד שמתקבלת בלילה אחידה.

  • 04.

    יוצקים את הבלילה לתוך התבנית ואופים במשך שעה-שעה ורבע או עד שקיסם הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים לחים. מצננים לגמרי וחותכים לשתי שכבות שוות.

  • 05.

    מכינים קרם שוקולד: ממשלים שמנת צמחית ושוקולד תוך ערבוב עד שמתקבל גנאש חלק. מעבירים לקערה, מוסיפים מעדן סויה בטעם שוקולד ואינסטנט פודינג ומערבבים בעזרת מטרפה או מיקסר עד שמתקבל קרם שוקולד סמיך.

  • 06.

    מכינים קצפת: מקציפים שמנת צמחית קרה עם אבקת סוכר, אינסטנט פודינג ווניל עד שמתקבלת קצפת יציבה.

  • 07.

    מרכיבים את העוגה: מורחים את קרם השוקולד בין שתי שכבות העוגה, מורחים בצורה חופשית מעל השכבה העליונה את הקצפת ומפזרים שפע סוכריות צבעוניות.

הכנת? כאן מדרגים
(2)