עוגת טריקולד יולו
אורן נג'ר משתף אותנו במתכון לעוגה שוקולדית במיוחד המבוססת על מעדני "יולו" הטעימים
חלבי
סוג מתכון
60 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: אורן נג'ר
עיצוב: אורן נג'ר
המרכיבים ל10 מנות /תבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ:
בסיס:
- 100 גרם פאטייה (שבבי ואפל מקורמלים)
- 100 גרם שוקולד מריר
- 3 כפות מחית נוגט
מוסים:
- 3 מעדני יולו מריר
- 3 מעדני יולו חלב
- 3 מעדני יולו לבן
- 100 גרם שוקולד מריר
- 100 גרם שוקולד חלב
- 100 גרם שוקולד לבן
- 75 גרם חמאת תנובה
- 600 מ"ל שמנת מתוקה 38% השף הלבן
לציפוי:
- 120 מ"ל שמנת מתוקה 38% השף הלבן
- 120 גרם שוקולד מריר
הוראות הכנה:
-
01.
הכנת הבסיס:
-
02.
ממיסים במיקרו שוקולד ומחית נוגט.
-
03.
שופכים על הפאטייה ומערבבים היטב.
-
04.
משטחים בתבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ ומקפיאים. הכנת המוסים:
-
05.
ממיסים במיקרו 100 גרם שוקולד מריר ו-25 גרם חמאה.
-
06.
מוסיפים 3 מעדני יולו מריר ומערבבים היטב.
-
07.
מקציפים 200 מ"ל שמנת מתוקה ומקפלים לשוקולד.
-
08.
יוצקים מעל בסיס העוגה ומקפיאים כשלוש שעות. יש לחזור על פעולה זאת פעמיים נוספות, פעם נוספת לשכבת מוס חלב ושוב ליצירת מוס לבן. יש להקפיד על הקפאה בין שכבה לשכבה של לפחות שלוש שעות. הכנת הציפוי:
-
09.
מרתיחים שמנת מתוקה ושופכים על השוקולד.
הכנת? כאן מדרגים