עוגת גבינת פירורים על בסיס בצק ושקדים | השף הלבן

מתכון לעוגת גבינת פירורים על בסיס בצק ושקדים

עוגת גבינת פירורים על בסיס בצק ושקדים, שמומלץ לאפות יום לפני ההגשה

מאת: אריאל גבאי
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
מתכון לעוגת גבינת פירורים על בסיס בצק ושקדים

המרכיבים ל10 מנות/תבנית עגולה 26:

לבסיס:
  • ½1 כוסות קמח תופח
  • 1/3 כוס סוכר
  • 150 גרם חמאה
  • 3 חלמונים
  • 100 גרם מקלות שקדים
למלית:
  • 2 מיכלי שמנת מתוקה
  • 500 גרם גבינה לבנה
  • 100 גרם שמנת חמוצה (חצי מיכל)
  • 1 חבילת איסטנט פודינג וניל
  • 3/4 כוס סוכר

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים את כל חומרי הבסיס עם מזלג עד שנוצרים פרורים בלבד.

  • 02.

    משטחים 2/3 מהבצק על התבנית. את ה-1/3 הנותר משטחים כמו פיתה על תבנית קטנה, מפזרים את השקדים מעל ומהדקים מעט. אופים ביחד על חום בינוני עד הזהבה, מוציאים מהתנור ומקררים.

  • 03.

    המלית: מקציפים שמנת מתוקה עם איסטנט פודינג עד לקבלת קצפת יציבה.

  • 04.

    שמים בקערה גבינות, שמנת חמוצה וסוכר, מערבבים מעט עד שמתקבלת בלילה חלקה, מוסיפים את הגבינות לקערת הקצפת ומקציפים עד שהתערובות מתאחדים.

  • 05.

    שמים את הקרם על הבסיס שהתקרר, מפוררים לפרורים את 1/3 הבצק עם השקדים, ומפזרים על העוגה בצורה אחידה. מקררים היטב לפני ההגשה.

הכנת? כאן מדרגים
(32)