עוגת אגוזים וקוקוס עם קרם קפה
עוגת אגוזים וקוקוס עם קרם קפה, עוגה שתגרום לכם לזכור את פסח
המרכיבים לתבנית בקוטר 26:
- 100 גרם שוקולד מריר מגורר או קצוץ גס
- 1 כוס קוקוס
- 1 כוס אגוזים קצוצים גס
- 6 ביצים
- 1 כפית אבקת אפיה
- 1 כוס סוכר
- 3 כפות יין מתוק
- 1 כפית נס קפה
- 2 כפות שטוחות קמח מצה
- 1 כוס קפה נמס (שמכינים ממים וכפית קפה נמס)
- 1 מיכל שמנת מתוקה
- 1 חבילה איסטנט פודינג וניל
- 1 כף אבקת קפה נמס
- 1 כוס חלב
הוראות הכנה:
-
01.
מערבבים בקערה קוקוס, שוקולד מריר, אגוזים קצוצים, קמח מצה, אבקת אפיה וכפית נס קפה. מפרידים את הביצים לתוך שתי קערות.
-
02.
מקציפים את החלמון עם חצי כוס סוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים את היין לערבוב נוסף ומניחים בצד.
-
03.
מקציפים את החלבון עד לקבלת קצף ומוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר שנותרה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק.
-
04.
מאחדים את תערובת הקוקוס עם החלמונים בתנועות קיפול, מוסיפים כמה כפות מקצף החלבונים כדי לאוורר את העיסה ואז מוסיפים בקיפול את שארית הקצף עד לקבלת תערובת אחידה.
-
05.
מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 26 ואופים בחום בינוני 170 מעלות כ-25 -30 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.
טיימר מופעל
-
06.
מוצאים מהתנור ויוצקים את הקפה הנמס (הנוזל) בצורה שווה על העוגה כשהיא עדיין חמה. מניחים לעוגה להתקרר.
-
07.
מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג ואבקת קפה נמס, עד לקבלת קרם אחיד. מורחים על העוגה, מכניסים למקרר ללילה. אפשר לקשט באגוזי מלך.