מתכון עוגת אגוזים וקוקוס עם קרם קפה | השף הלבן

עוגת אגוזים וקוקוס עם קרם קפה

עוגת אגוזים וקוקוס עם קרם קפה, עוגה שתגרום לכם לזכור את פסח

מאת: אילנה גורדון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת אגוזים וקוקוס עם קרם קפה

המרכיבים לתבנית בקוטר 26:

  • 100 גרם שוקולד מריר מגורר או קצוץ גס
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס אגוזים קצוצים גס
  • 6 ביצים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות יין מתוק
  • 1 כפית נס קפה
  • 2 כפות שטוחות קמח מצה
  • 1 כוס קפה נמס (שמכינים ממים וכפית קפה נמס)
לקרם:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חבילה איסטנט פודינג וניל
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • 1 כוס חלב

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה קוקוס, שוקולד מריר, אגוזים קצוצים, קמח מצה, אבקת אפיה וכפית נס קפה. מפרידים את הביצים לתוך שתי קערות.

  • 02.

    מקציפים את החלמון עם חצי כוס סוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים את היין לערבוב נוסף ומניחים בצד.

  • 03.

    מקציפים את החלבון עד לקבלת קצף ומוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר שנותרה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

  • 04.

    מאחדים את תערובת הקוקוס עם החלמונים בתנועות קיפול, מוסיפים כמה כפות מקצף החלבונים כדי לאוורר את העיסה ואז מוסיפים בקיפול את שארית הקצף עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 26 ואופים בחום בינוני 170 מעלות כ-25 -30 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    מוצאים מהתנור ויוצקים את הקפה הנמס (הנוזל) בצורה שווה על העוגה כשהיא עדיין חמה. מניחים לעוגה להתקרר.

  • 07.

    מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג ואבקת קפה נמס, עד לקבלת קרם אחיד. מורחים על העוגה, מכניסים למקרר ללילה. אפשר לקשט באגוזי מלך.

הכנת? כאן מדרגים
(270)