מתכון עוגת אגוזים וקוקוס עם קרם קפה | השף הלבן

עוגת אגוזים וקוקוס עם קרם קפה

עוגת אגוזים וקוקוס עם קרם קפה, עוגה שתגרום לכם לזכור את פסח

מאת: אילנה גורדון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
עוגת אגוזים וקוקוס עם קרם קפה

המרכיבים ל תבנית בקוטר 26:

  • 100 גרם שוקולד מריר מגורר או קצוץ גס
  • 1 כוס קוקוס
  • 1 כוס אגוזים קצוצים גס
  • 6 ביצים
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1 כוס סוכר
  • 3 כפות יין מתוק
  • 1 כפית נס קפה
  • 2 כפות שטוחות קמח מצה
  • 1 כוס קפה נמס (שמכינים ממים וכפית קפה נמס)
לקרם:
  • 1 מיכל שמנת מתוקה
  • 1 חבילה איסטנט פודינג וניל
  • 1 כף אבקת קפה נמס
  • 1 כוס חלב

הוראות הכנה:

  • 01.

    מערבבים בקערה קוקוס, שוקולד מריר, אגוזים קצוצים, קמח מצה, אבקת אפיה וכפית נס קפה. מפרידים את הביצים לתוך שתי קערות.

  • 02.

    מקציפים את החלמון עם חצי כוס סוכר עד שהתערובת בהירה ותפוחה, מוסיפים את היין לערבוב נוסף ומניחים בצד.

  • 03.

    מקציפים את החלבון עד לקבלת קצף ומוסיפים בהדרגה את חצי כוס הסוכר שנותרה ומקציפים עד לקבלת קצף יציב ומבריק.

  • 04.

    מאחדים את תערובת הקוקוס עם החלמונים בתנועות קיפול, מוסיפים כמה כפות מקצף החלבונים כדי לאוורר את העיסה ואז מוסיפים בקיפול את שארית הקצף עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 05.

    מעבירים לתבנית משומנת בקוטר 26 ואופים בחום בינוני 170 מעלות כ-25 -30 דקות עד שקיסם שננעץ בעוגה יוצא יבש.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 06.

    מוצאים מהתנור ויוצקים את הקפה הנמס (הנוזל) בצורה שווה על העוגה כשהיא עדיין חמה. מניחים לעוגה להתקרר.

  • 07.

    מקציפים שמנת מתוקה, חלב, אינסטנט פודינג ואבקת קפה נמס, עד לקבלת קרם אחיד. מורחים על העוגה, מכניסים למקרר ללילה. אפשר לקשט באגוזי מלך.

הכנת? כאן מדרגים
(270)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.