עוגה גבינה קלאסית בסגנון ניו יורק - מתכון נפלא | השף הלבן

מתכון לעוגה גבינה קלאסית בנוסח ניו יורק

עוגת הגבינה הקלאסית, ממש כמו בקונדטוריות ניו יורק

מאת: שף אורן זילברשטיין, קונדיטוריית "זילברשטיין"
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
מתכון לעוגה גבינה קלאסית בנוסח ניו יורק
צילום: שף אורן זילברשטיין, קונדיטוריית "זילברשטיין"

המרכיבים ל6 מנות:

  • 750 גרם גבינה לבנה 5%
  • 4 ביצים שלמות
  • 3 גביעים שמנת חמוצה
  • 1.5 כוס סוכר
  • גרידת לימון
  • תמצית וניל
  • 80 גרם קמח
ציפוי
  • 2 גביעים שמנת חמוצה
  • 3 כפות אבקת סוכר
בסיס
  • חבילת ביסקוויטים טחונים דק
  • 50 גרם חמאה מומסת

הוראות הכנה:

  • 01.

    שמים בקערת ערבוב גדולה את הגבינה והביצים ומערבבים עם מטרפה ידנית.

  • 02.

    לאחר מכן מוסיפים את השמנת החמוצה והסוכר וממשיכים לערבב.

  • 03.

    מוסיפים את גרידת הלימון והוניל ולבסוף הקמח וטורפים את הכול למסה אחידה חלקה והומוגנית.

  • 04.

    לאחר מכן לוקחים תבנית אפייה קפיצית גודל 26' ומרפדים בנייר אפיה.

  • 05.

    על נייר האפייה מניחים את תערובת פירורי הביסקוויטים והחמאה ומהדקים. מעל הבסיס יוצקים את מסת הגבינה ומיישרים.

  • 06.

    מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של180 מעלות כ45 דקות, מוציאים מהתנור ומורחים מעל את תערובת השמנת והאבקת סוכר בצורה חלקה ויפה ומכניסים לתנור לרבע שעה נוספים להתייצבות.

    טיימר מופעל
    00:45:00
  • 07.

    מוציאים מהתנור ומקררים בחוץ .

  • 08.

    עדיף להכין יום מראש בכדי להדגיש את טעמי העוגה.

הכנת? כאן מדרגים
(3091)