מתכון לעוגה גבינה קלאסית בנוסח ניו יורק
עוגת הגבינה הקלאסית, ממש כמו בקונדטוריות ניו יורק
חלבי
סוג מתכון
עד 40 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
צילום: שף אורן זילברשטיין, קונדיטוריית "זילברשטיין"
המרכיבים ל6 מנות:
- 750 גרם גבינה לבנה 5%
- 4 ביצים שלמות
- 3 גביעים שמנת חמוצה
- 1.5 כוס סוכר
- גרידת לימון
- תמצית וניל
- 80 גרם קמח
ציפוי
- 2 גביעים שמנת חמוצה
- 3 כפות אבקת סוכר
בסיס
- חבילת ביסקוויטים טחונים דק
- 50 גרם חמאה מומסת
הוראות הכנה:
-
01.
שמים בקערת ערבוב גדולה את הגבינה והביצים ומערבבים עם מטרפה ידנית.
-
02.
לאחר מכן מוסיפים את השמנת החמוצה והסוכר וממשיכים לערבב.
-
03.
מוסיפים את גרידת הלימון והוניל ולבסוף הקמח וטורפים את הכול למסה אחידה חלקה והומוגנית.
-
04.
לאחר מכן לוקחים תבנית אפייה קפיצית גודל 26' ומרפדים בנייר אפיה.
-
05.
על נייר האפייה מניחים את תערובת פירורי הביסקוויטים והחמאה ומהדקים. מעל הבסיס יוצקים את מסת הגבינה ומיישרים.
-
06.
מכניסים לתנור שחומם מראש לחום של180 מעלות כ45 דקות, מוציאים מהתנור ומורחים מעל את תערובת השמנת והאבקת סוכר בצורה חלקה ויפה ומכניסים לתנור לרבע שעה נוספים להתייצבות.
טיימר מופעל
-
07.
מוציאים מהתנור ומקררים בחוץ .
-
08.
עדיף להכין יום מראש בכדי להדגיש את טעמי העוגה.
הכנת? כאן מדרגים