מתכון מוס שוקולד טבעוני לפסח | השף הלבן

מוס שוקולד טבעוני לפסח

מוס שוקולד טבעוני לפסח

מאת: מאיה בן ציון
קלה רמת מיומנות
מוס שוקולד טבעוני לפסח

המרכיבים ל 12:

לבסיס
  • כוס קמח מצה
  • חצי אבקת אפיה או כפית אבקת סודה לשתיה
  • כוס וחצי עד שתי כוסות טחינה דלילה
למילוי
  • 4 מיכלים קצפת צמחית במתיקות מעודנת
  • 4 חפיסות שוקולד מריר 100 גרם כל אחד
  • 4 כפות וודקה
  • 100 גרם פיסטוק חלבי קצוצים גס
  • 15 חצאי תותים לקישוט

הוראות הכנה:

  • 01.

    הבצק: מערבבים את קמח המצה עם הטחינה ואבקת האפיה . כשזה מתגבש לבצק מרדדים על תבנית עגולה (אפשר גם מרובעת) או קפיצית או מחומר גמיש. אופים בתנור 30 דקות 180 מעלות .

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 02.

    רצוי לבדוק אחרי 20 דקות אם נאפה הבצק הוא צריך להיות מעט שזוף.

    טיימר מופעל
    00:20:00
  • 03.

    מבשלים בסיר 2 מיכלים קצפת צמחית ו4 חפיסות

  • 04.

    שוקולד מריר תוך כדי עירבוב למיזוג מלא של החומרים. מכבים את האש, מוסיפים 4 כפות וודקה מצצנים מעט.

  • 05.

    מקציפים במיקסר לקצף יציב 2 מיכלים של קצפת צמחית, מאחדים את שניהם תוך כדי קיפול בקערה.

  • 06.

    מכניסים לפריזר לחצי שעה.

  • 07.

    את הבצק האפוי מניחים על צלחת גדולה ממנורצוי עם דפנות. על הבצק שופכים את המוס שהצטנן בנתיים.

  • 08.

    כשהוא קר מניחים עליו את כל תכן הקצפת מכניסים שוב לפריזר לשעה עד שהוא מתגבש.

  • 09.

    מפזרים מעליו מאה גרם פיסטוק חלבי קצוץ עבה - עם סכין על מגש חיתוך. בצדדים מניחים חצאי תותים או תותים שלמים איך שמתאים. וכמובן באמצע תות אחד לתפארת.

הכנת? כאן מדרגים
(203)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.