מוס שוקולד וקרמל מלוח
מוס שוקולד וקרמל מלוח
חלבי
סוג מתכון
עד 20 דק
זמן הכנה
בינונית
רמת מיומנות
המרכיבים ל6 מנות:
מוס שוקולד:
- 350 גרם שוקולד מריר
- 180 מ״ל (0.75 כוס) חלב 3% תנובה
- 2 חלמונים
- 8 חלבונים
- 0.25 כוס סוכר (60 גרם)
קרם קרמל מלוח:
- 150 גרם סוכר
- 30 מ״ל מים
- 0.25 כפית מלח ים אטלנטי
- 30 גרם חמאת תנובה
- 350 מ״ל שמנת מתוקה להקצפה 38% שומן "השף הלבן"
הוראות הכנה:
-
01.
ממסים את השוקולד והחלב בסיר כפול. מסירים מהאש. מקררים מעט ואזמערבבים פנימה את החלמונים.
-
02.
שמים 150 גרם סוכר במחבת עם 30 מ״ל מים ומלח ים אטלנטי. מבשליםעל להבה בינונית בלי לערבב עד שהסוכר הופך לקרמל עם צבע ענבריעמוק. מסירים מהאש ומוסיפים את החמאה ו־ 100 מ״ל שמנת מתוקה.מערבבים היטב. מצננים מעט.
-
03.
מקציפים את שאר השמנת המתוקה. מקפלים ביחד עם הקרמל.
-
04.
מקציפים את החלבונים לקצף אוורירי. מוסיפים את הסוכר ומקציפיםלקצף חזק ויציב. שופכים 1/3 מכמות הקצף לתערובת השוקולד ומקפלים.מחזירים את תערובת השוקולד לקצף הביצים ומקפלים.
-
05.
מוסיפים את קרם הקרמל ומקפלים ביחד בעדינות. המטרה היא לא לערבבעד לאחידות אלא להשאיר את המוס במראה ״שיש״.
הכנת? כאן מדרגים