טירמיסו
טירמיסו מושלם שאורחים אוהבים
המרכיבים למנות 12:
- 3 חלמוני ביצה
- 2 חבילות גבינת מסקרפונה קולקשן
- 1 כוס אבקת סוכר
- 2 מיכלים שמנת מתוקה
- פקק אמרטו
- פקק תמצית וניל
- 30 יחידות בישקוטים
- כוס אספרסו לטבילת הביסקוטים
הוראות הכנה:
-
01.
מקציפים במיקסר את החלמונים בערך 3-4 דקות, עד שהם הופכים לקציפה בהירה ומעבירים לקערה.
טיימר מופעל
-
02.
מערבבים במיקסר את גבינת המסקרפונה יחד עם אבקת הסוכר כ-3 דקות, עד שהתערובת נראית אוורירית ומעבירים לקערה.
טיימר מופעל
-
03.
מקציפים את השמנת המתוקה במיקסר עד שמתקבלת קצפת, בערך 5 דקות על מהירות גבוהה.
טיימר מופעל
-
04.
מערבבים יחד את 3 ההקצפות בעדינות ומוסיפים את האמרטו ותמצית הוניל.
-
05.
שופכים את הקפה לצלחת או קופסה רחבה, טובלים את הבישקוטים ומסדרים בתחתית הרינג.
-
06.
שופכים 1/2 מהקרם מעל הבישקוטים בשכבה אחידה.
-
07.
מסדרים עוד שכבה של בישקוטים מעל הקרם ומעל שופכים את יתרת הקרם.
-
08.
מצננים במקרר כ-24 שעות ומגישים בעיטור אבקת קקאו.
הידעת?
ישנם מעט מטבחים יותר אהובים ברחבי העולם מאשר המטבח האיטלקי. אם זה פסטה, פיצה או ריזוטו, אין אחד שלא אוהב את כוכבי המטבח האיטלקי. אולם, האיטלקים לא רק מתמחים במנות פתיחה ומנות עיקריות, אלא גם בקינוחים. אם ישנה מנת קינוח איטלקיה אחת שכבשה את כל העולם היא ללא ספק הטירמיסו. זה אולי נשמע מופרך, אך למעשה מדובר במנה די קלה להכנה. אם אתם לא מאמינים, המתכון הבא יבהיר לכם זאת ללאכל ספק. הבלוגרית יהודית מורחיים משתפת אותנו במתכון קוצר המחמאות שלה לקינוח האיטלקי המפורסם שאינו דורש אפייה. ככה תכינו בקלות קינוח טירמיסו עם גבינת מסקרפונה מושלם.