מתכון טורט אגוזים כשר לפסח | השף הלבן

טורט אגוזים כשר לפסח

מתכון להכנת עוגת טורט אגוזים עם ברנדי כשרה לפסח – את הקמח הרגיל מחליף קמח מצה מיוחד לעוגות שלא משפיע כלל על הטעם!

מאת: קרן כץ
עד 20 דק זמן הכנה
בינונית רמת מיומנות
טורט אגוזים כשר לפסח

המרכיבים ל 8 מנות/ תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:

  • כוס קמח מצה מיוחד לעוגות
  • כוס אגוזי מלך טחונים
  • 6 ביצים מופרדות
  • 6 כפות שמן
  • כוס סוכר
  • רבע כפית תמצית וניל
  • חצי כפית מיץ לימון
  • חצי כוס ברנדי (לא חובה)

הוראות הכנה:

  • 01.

    מפרידים את הביצים.מקציפים את החלבונים, מוסיפים מעט מיץ לימון, זה עוזר לקצף להיות אוורירי יותר. ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר.

  • 02.

    בקערה נפרדת שמים את החלמונים עם השמן, הסוכר, סוכר וניל והברנדי. ומערבבים היטב לבלילה חלקה ללא גושים.

  • 03.

    מקפלים את הקצף עם הבלילה בעדינות, כדי לא לשבור את האווריריות של הקצף, מקפלים עד שהקצף מתאחד עם הבלילה.

  • 04.

    מוסיפים את האגוזים הטחונים ומקפלים היטב שלא יהיו גושים.

  • 05.

    מוסיפים את הקמח מצה ומקפלים היטב עד שלא נשאר קמח בבלילה.

  • 06.

    יוצקים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ. ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. עד שמחדירים קיסם והקיסם יוצא יבש. בערך כ- 45 דקות!

    טיימר מופעל
    00:45:00
הכנת? כאן מדרגים
(73)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.