טורט אגוזים כשר לפסח
מתכון להכנת עוגת טורט אגוזים עם ברנדי כשרה לפסח – את הקמח הרגיל מחליף קמח מצה מיוחד לעוגות שלא משפיע כלל על הטעם!

המרכיבים ל 8 מנות/ תבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ:
- כוס קמח מצה מיוחד לעוגות
- כוס אגוזי מלך טחונים
- 6 ביצים מופרדות
- 6 כפות שמן
- כוס סוכר
- רבע כפית תמצית וניל
- חצי כפית מיץ לימון
- חצי כוס ברנדי (לא חובה)
הוראות הכנה:
-
01.
מפרידים את הביצים.מקציפים את החלבונים, מוסיפים מעט מיץ לימון, זה עוזר לקצף להיות אוורירי יותר. ומוסיפים בהדרגה חצי כוס סוכר.
-
02.
בקערה נפרדת שמים את החלמונים עם השמן, הסוכר, סוכר וניל והברנדי. ומערבבים היטב לבלילה חלקה ללא גושים.
-
03.
מקפלים את הקצף עם הבלילה בעדינות, כדי לא לשבור את האווריריות של הקצף, מקפלים עד שהקצף מתאחד עם הבלילה.
-
04.
מוסיפים את האגוזים הטחונים ומקפלים היטב שלא יהיו גושים.
-
05.
מוסיפים את הקמח מצה ומקפלים היטב עד שלא נשאר קמח בבלילה.
-
06.
יוצקים לתבנית קפיצית בקוטר 24 ס"מ. ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות. עד שמחדירים קיסם והקיסם יוצא יבש. בערך כ- 45 דקות!
טיימר מופעל