טארט קרם וניל ופטל
טארטים אישיים מתוקים ברוטב חמצמץ

המרכיבים ל 12 מנות / תבנית שקעים:
- 1 חבילה (100 גרם) חמאת תנובה, קרה
- ½ 1 כוסות (180 גרם) קמח
- 1 חלמון
- 1 כפית גלוקוז או סירופ תירס או דבש
- ½ שקית (50 גרם) אבקת סוכר
- 2 מיכלים (500 מ"ל) שמנת לבישול מופחתת שומן 10% מסדרת השף הלבן
- ½ מקל וניל או 2 כפיות תמצית וניל
- 5 חלמונים
- ½ כוס (100 גרם) סוכר
- ½ 2 כפות (25 גרם) קורנפלור
- 1 כף (10 גרם) קמח
- 1 כף (20 גרם) חמאת תנובה
- 1 מיכל (250 מ"ל) שמנת להקצפה 32% מסדרת השף הלבן
- 200 גרם פטל או מבחר פירות עונה
הוראות הכנה:
-
01.
לבצק: חותכים את החמאה לקוביות בגודל בינוני. שמים במעבד מזון את כל החומרים לבצק ומפעילים עד לקבלת פרורים גדולים. מוציאים ויוצרים בעדינות בצק אחיד. עוטפים בניילון נצמד ומצננים במקרר שעתיים לפחות לפני השימוש.
-
02.
למילוי: בסיר בינוני מרתיחים על להבה קטנה את השמנת לבישול ואת חצי מקל הווניל (אם משתמשים בתמצית וניל יש להוסיף רק לאחר הרתיחה). בקערה בינונית מערבלים את החלמונים והסוכר כדקה עד שמבהירים מעט. מוסיפים את הקמח והקורנפלור וממשיכים לערבב עד לקבלת תערובת אחידה. אל קערת הביצים מוסיפים את בלילת השמנת והווניל. מערבבים היטב, מחזירים אל הסיר ומביאים את הכל לרתיחה תוך כדי ערבוב במקצף ידני (כדי למנוע היווצרות גושים) ומסירים מהלהבה. מוסיפים את החמאה ומערבבים עד להמסה. מעבירים לכלי אחסון ומצננים במקרר שעה לפחות לפני השימוש.
-
03.
בקערת מערבל מקציפים את השמנת להקצפה עד לקבלת קצפת יציבה. מקפלים את הקצפת אל הקרם הצונן עד לקבלת מוס אחיד.
-
04.
מחממים את התנור לחום בינוני (170 מעלות). על משטח עבודה מקומח מרדדים את הבצק לעיגול בעובי
-
05.
4 ס"מ. קורצים עיגולים הגדולים במעט מקוטר שקע המאפינס או התבניות האישיות. מעבירים אל השקעים ומהדקים לבסיס ולדפנות. חותכים יריעה גדולה של נייר אלומיניום וחותכים למלבנים הגדולים מגודל השקעים. משמנים מעט ומרפדים את פנים השקעים כך שיכסו את כל הבצק ומהדקים. ממלאים כל שקע במעט שעועית, מצננים כ-15 דקות במקרר ואופים כ-10 דקות. מוציאים את השעועית, מסירים את נייר האלומיניום וממשיכים לאפות כ-4 דקות עד להזהבה. מצננים בטמפרטורת החדר.
טיימר מופעל
-
06.
להגשה: בעזרת שקית זילוף או כפית ממלאים את הטארטים במילוי, מניחים מעל פטל או פירות חתוכים ומגישים מיד.