טארט פיצוחים במייפל
קלתית בצק אגוזים ממולאת בתערובת אגוזים שנטבלו בתערובת של מייפל ודבש. אפשר לשנות את סוגי האגוזים בתערובת ואפשר להסתפק בשניים־שלושה סוגים בלבד.

המרכיבים ל 12:
- 25 גרם אגוזי מלך טחונים
- ¼ כוס (30 גרם) אבקת סוכר
- קורט מלח
- ¾ כוס (95 גרם) קמח
- ⅛ כפית אבקת אפייה
- 50 גרם חמאת "תנובה" חתוכה לקוביות קטנות
- 50 מ"ל (½3 כפות) שמנת חמוצה "תנובה" 15% או 27%
- 1 כוס (100 גרם) חצאי פקאן
- 1 כוס (150 גרם) אגוזי קשיו
- ½ כוס (50 גרם) חצאי שקדים מולבנים
- ½ כוס (50 גרם) אגוזי מלך
- 2 כפות פיסטוקים
- 1/3 כוס מייפל
- 2 כפות דבש
- 2 כפות אילסרים (אגוזי "לוז") מולבנים
הוראות הכנה:
-
01.
מכינים בצק רך וחלק מכל מצרכי הבצק. אפשר ללוש ביד, במיקסר או במעבד המזון. צרים מהבצק מלבן שטוח (או דסקית, בהתאם לתבנית שבה אופים את הטארט), עוטפים בניילון ומקררים במשך שעתיים לפחות.
-
02.
מכינים תבנית פאי מלבנית מתפרקת 11x35 ס"מ (או תבנית פאי עגולה בקוטר 24 ס"מ). מרדדים את הבצק לעלה שגודלו מספיק לריפוד התבנית ודופנותיה. מעבירים את עלה הבצק לתבנית, ומהדקים לתחתית התבנית ולדפנות - מקפידים על זווית ישרה בחיבור בין הדופן לתחתית. מקפלים פנימה את עודפי הבצק שמשתפלים מעבר לדפנות, ומהדקים לעובי אחיד. דוקרים את תחתית הקלתית במזלג, מהדקים אל הקלתית נייר אפייה ומכניסים למקפיא ל־20 דקות לפחות.
טיימר מופעל
-
03.
מחממים את התנור לחום בינוני־גבוה (200 מעלות). ממלאים את הנייר בשעועית יבשה, ואופים את הקלתית אפייה עיוורת במשך 20 דקות. מסירים את הנייר עם משקולת השעועית, ואופים את הקלתית במשך 10 דקות נוספות, עד שהתחתית מזהיבה יפה. מוציאים מהתנור. מנמיכים את חום התנור לבינוני־נמוך (160 מעלות).
טיימר מופעל
-
04.
שמים בקערה פקאנים, קשיו, שקדים ואגוזי מלך, ויוצקים עליהם מייפל ודבש. מערבבים היטב. מסדרים את האגוזים בקלתית האפויה. מוסיפים את הפיסטוקים ואת האילסרים לתערובת המייפל שנותרי בקערה ומערבבים. מסדרים את הפיסטוקים ואת האילסרים על תערובת האגוזים שבקלתית. יוצקים על האגוזים את שאריות תערובת המייפל. אופים במדף האמצעי של התנור במשך 20 דקות או עד שהאגוזים מקבלים גוון זהוב יפה. מצננים שעה ומחלצים מהתבנית.טיפ: אם מכינים את הבצק במעבד מזון, טוחנים את האגוזים יחד עם אבקת הסוכר ואז מוסיפים את שאר המצרכים. במקרה זה כדאי להכין כמות כפולה של בצק, ולהקפיא חלק אחד - לפני הרידוד או אחרי הכנת הקלתית. עוטפים היטב לפני ההקפאה. הבצק יישמר במקפיא עד 6 שבועות. בצק מפשירים במקרר; קלתית מעוצבת אופים ממצב קפוא.
טיימר מופעל