טארט אפרסקים בקרם שקדים | השף הלבן

טארט אפרסקים בקרם שקדים

קלתית פילו פריכה, חצאי אפרסק מתוקים וקרם שקדים וקוקוס חמאתי.

מאת: דנית סלומון
חלבי סוג מתכון
עד 40 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
טארט אפרסקים בקרם שקדים
צילום: יהודה סלומון עיצוב: יהודה סלומון

המרכיבים ל8:

  • 50 גרם חמאת "תנובה" מומסת להברשה
  • 5 עלי פילו "מעדנות" מופשרים לפי ההוראות על גבי האריזה
  • 1 קופסה (800 גרם) חצאי אפרסקים משומרים (אני אוהבת את היווניים הגדולים) מסוננים ופרוסים
  • ¼ כוס אוכמניות מוקפאות "סנפרוסט" (לא הכרחי)
  • לקרם השקדים:
  • 100 גרם חמאת "תנובה" בטמפרטורת החדר
  • 100 גרם אבקת סוכר
  • 1 ביצה גדולה
  • 1 חלבון ביצה
  • 1 כף קמח
  • 75 גרם שקדים מולבנים טחונים
  • ⅓ כוס (25 גרם) קוקוס טחון
  • ¼ כפית תמצית שקדים
  • קליפה מגוררת מחצי לימון
  • 1 כף מיץ לימון סחוט טרי

הוראות הכנה:

  • 01.

    מתחילים בהכנת קרם השקדים. מערבלים את החמאה עם אבקת הסוכר לתערובת חלקה. מוסיפים את הביצה ואת חלבון הביצה בהדרגה, תוך ערבול. מוסיפים קמח, שקדים טחונים, קוקוס, תמצית שקדים, קליפת לימון ומיץ לימון, ומערבלים לקרם חלק. שומרים במקרר עד לשימוש (אפשר להכין את הקרם יום קודם).

  • 02.

    מחממים את התנור לחום בינוני (180 מעלות בחום עליון־תחתון; 160 מעלות בתוכנית טורבו). מברישים תבנית עגולה רדודה בקוטר 26 ס"מ בחמאה מומסת. פורשים את עלי הפילו על משטח העבודה, ומברישים כל עלה בחמאה מומסת. מרפדים את התבנית בעלי הפילו - מניחים לעודפים להשתפל מעבר לדופנות התבנית (אפשר גם לגזור אותם).

  • 03.

    מורחים את קרם השקדים על תחתית קלתית הפילו. מרימים את חצאי האפרסקים הפרוסים בעזרת מרית, ומסדרים אותם על קרם השקדים - לוחצים עליהם קלות כדי להשכיב את הפרוסות. אם משתמשים באוכמניות, מסדרים אותן ברווחים שבין חצאי האפרסקים.

  • 04.

    מניחים את התבנית על תבנית שטוחה גדולה (אפשר להניח מתחת לתבנית הטארט רינג בקוטר 20-16 ס"מ, כדי להגביה אותה), ואופים במרכז התנור במשך 35-30 דקות, עד שקרם השקדים מתייצב.

    טיימר מופעל
    00:30:00
הכנת? כאן מדרגים
(0)