בראוניז יוגורט
בראוניז גם יכולים להיות בריאים וגם להישאר ממש טעימים! מתכון מעולה של נטלי לוין לבראוניז עם שדרוג בריא של יוגורט טבעי

המרכיבים ל 16 חתיכות:
- 1/2 כוס (160 גרם) חמאת בוטנים טבעית
- 2 כפות (30 מ"ל) שמן
- 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט BIO 3% תנובה
- 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב תנובה
- 1 ביצה L
- 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
- ¼ כפית מלח
- 4 כפות (40 גרם) אבקת קקאו
- 1/3 כוס (40 גרם) שיבולת שועל
- 1 כפית אבקת אפייה
- 1/2 גביע (100 מ"ל) יוגורט BIO 3% תנובה
- 2 כפות סוכר
- 1 חלבון
- ½ כפית תמצית וניל
- 2 כפות קורנפלור
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.
-
02.
לבראוניז: בקערה גדולה שמים חמאת בוטנים, שמן, יוגורט, חלב, ביצה, סוכר ומלח ומערבבים במטרפה לתערובת אחידה. מוסיפים אבקת קקאו, שיבולת שועל ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.
-
03.
יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את חלקה העליון.
-
04.
לשכבת היוגורט: בקערה מערבבים יוגורט, סוכר, חלבון, וניל וקורנפלור לתערובת אחידה.
-
05.
בעזרת כף יוצקים תלוליות מלית יוגורט על גבי שכבת הבראוני בצורה חופשית. משתמשים בסכין או בשיפוד ארוך כדי "לקשקש" את שכבת היוגורט עם הבראוני ליצירת דוגמת שיש.
-
06.
אופים במשך כ-25-30 דקות או עד שהבראוניז מתייצבים בשוליים אך עדיין מעט רכים במרכז.
טיימר מופעל
-
07.
מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור כשעה במקרר.
-
08.
חותכים לקוביות בגודל הרצוי ומגישים לצד מעט קצפת.
-
09.
בתאבון!