בראוניז יוגורט - מתכון מעולה מאת השפית נטלי לוין | השף הלבן

בראוניז יוגורט

בראוניז גם יכולים להיות בריאים וגם להישאר ממש טעימים! מתכון מעולה של נטלי לוין לבראוניז עם שדרוג בריא של יוגורט טבעי

מאת: נטלי לוין
חלבי סוג מתכון
עד 20 דק זמן הכנה
קלה רמת מיומנות
בראוניז יוגורט
צילום: נטלי לוין עיצוב: נטלי לוין

המרכיבים ל 16 חתיכות:

לבראוניז:
  • 1/2 כוס (160 גרם) חמאת בוטנים טבעית
  • 2 כפות (30 מ"ל) שמן
  • 1 גביע (200 מ"ל) יוגורט BIO 3% תנובה
  • 1/4 כוס (60 מ"ל) חלב תנובה
  • 1 ביצה L
  • 3/4 כוס (150 גרם) סוכר
  • ¼ כפית מלח
  • 4 כפות (40 גרם) אבקת קקאו
  • 1/3 כוס (40 גרם) שיבולת שועל
  • 1 כפית אבקת אפייה
לשכבת שיש יוגורט:
  • 1/2 גביע (100 מ"ל) יוגורט BIO 3% תנובה
  • 2 כפות סוכר
  • 1 חלבון
  • ½ כפית תמצית וניל
  • 2 כפות קורנפלור
גודל תבנית: תבנית מרובעת בגודל 20*20 ס"מ

הוראות הכנה:

  • 01.

    מחממים תנור ל-170 מעלות ומשמנים היטב את התבנית.

  • 02.

    לבראוניז: בקערה גדולה שמים חמאת בוטנים, שמן, יוגורט, חלב, ביצה, סוכר ומלח ומערבבים במטרפה לתערובת אחידה. מוסיפים אבקת קקאו, שיבולת שועל ואבקת אפייה ומערבבים עד לקבלת תערובת אחידה.

  • 03.

    יוצקים את התערובת לתבנית ומיישרים את חלקה העליון.

  • 04.

    לשכבת היוגורט: בקערה מערבבים יוגורט, סוכר, חלבון, וניל וקורנפלור לתערובת אחידה.

  • 05.

    בעזרת כף יוצקים תלוליות מלית יוגורט על גבי שכבת הבראוני בצורה חופשית. משתמשים בסכין או בשיפוד ארוך כדי "לקשקש" את שכבת היוגורט עם הבראוני ליצירת דוגמת שיש.

  • 06.

    אופים במשך כ-25-30 דקות או עד שהבראוניז מתייצבים בשוליים אך עדיין מעט רכים במרכז.

    טיימר מופעל
    00:30:00
  • 07.

    מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר ומעבירים לקירור כשעה במקרר.

  • 08.

    חותכים לקוביות בגודל הרצוי ומגישים לצד מעט קצפת.

  • 09.

    בתאבון!

הכנת? כאן מדרגים
(52)

אתר תנובה עושה שימוש בכלי ניטור, דוגמת קבצי cookie, של תנובה ושל צדד שלישי. המשך גלישה מהווה הסכמה לשימוש בכלים אלה.

פרטים נוספים ניתן למצוא במדיניות הפרטיות שלנו.