עוגת גבינה עם תחתית בצק פריך
עוגת גבינה טעימה וביתית המורכבת מתחתית בצק פריך ומלית גבינות ושמנת, טובה גם לאירוח בחג. מומלץ להגיש עם רוטב פירות יער או ריבת חלב בצד
המרכיבים ל10-12 פרוסות עוגה:
- 1 וחצי כוסות קמח
- חצי כפית אבקת אפייה
- 1 חלמון
- 3 כפות חלב תנובה
- 3 כפות סוכר
- 100 גרם חמאת תנובה
- 6 ביצים מופרדות לחלמונים וחלבונים
- כוס סוכר
- 750 גרם גבינה לבנה
- 1 גביע שמנת חמוצה
- 3 כפות סוכר
- גרידת תפוז
- 1 כפית תמצית וניל
- 1/2 כוס קמח
- 1/2 כוס קורנפלור
- 2 כפות אינסטנט פודינג וניל
הוראות הכנה:
-
01.
מחממים תנור ל-200 מעלות. מניחים תבנית עם מים רותחים בתחתית התנור.
-
02.
מערבבים את כל מרכיבי הבצק במעבד מזון או במיקסר עד לקבלת בצק פירורי.
-
03.
משמנים תבנית ומשטחים בתוכה את הבצק. מהדקים ומחוררים אותו עם מזלג.
-
04.
אופים במשך חצי שעה ומצננים.
-
05.
מקציפים את החלבונים ומוסיפים בהדרגה כוס סוכר עד לקבלת קצף יציב ולא קשה מדי.
-
06.
בקערה נפרדת טורפים את החלמונים שנשארו מהפרדת הביצים. מוסיפים גבינה, שמנת חמוצה, גרידת תפוז, סוכר ותמצית וניל. טורפים היטב ומוסיפים קמח, קורנפלור ואת אבקת האינסטנט פודינג עד שהבלילה חלקה.
-
07.
בעדינות מקפלים פנימה את קצף החלבונים, מוזגים את התערובת מעל הבצק שבתבנית ומחזירים לתנור ל-15 דקות.
טיימר מופעל
-
08.
פותחים את התנור, מעבירים סכין בדפנות העוגה בעדינות ומנמיכים את המעלות ל-150 מעלות אופים במשך שעה נוספת.
-
09.
בתום האפייה משאירים את התנור סגור למשך שעתיים.
-
10.
מוציאים את העוגה ומגישים לצד פירות טריים וקצפת.
-
11.
בתאבון!
הידעת?
עוגות גבינה הן מהפופולריות ביותר בעולם העוגות, אולם הן קיבלו שם של עוגות קשות להכנה, כאלו שרק קונדיטורים מוסמכים יכולים להכין בהצלחה ללא טעויות כלל. אז חשוב לנו לדייק - עוגת גבינה פירורים לא חייבת להיות סיפור קשה להכנה. להיפך, היא יכולה להיות קלה ואף מהנה להכנה: קבלו מתכון לעוגת גבינה טעימה וביתית המורכבת מתחתית בצק פריך ומלית גבינות ושמנת, טובה גם לאירוח בחג. מומלץ להגיש עם רוטב פירות יער או ריבת חלב בצד.